Bittnet Group - pierderi de 4,2 milioane lei în primul semestru. Veniturile au atins 176 milioane lei

Bittnet Group - pierderi de 4,2 milioane lei în primul semestru. Veniturile au atins 176 milioane lei

Mihai Logofătu, CEO

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

În primul semestru al anului 2024, Bittnet Group a obținut venituri consolidate de 176 milioane lei, marcând o creștere de 20% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Marja brută a crescut la 34,4 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere de 46%, iar EBITDA a ajuns la 8,5 milioane lei, înregistrând o evoluție de 194% comparativ cu S1 2023. Profitul operațional a atins 3,3 milioane lei, inversând pierderile de aproape 1 milion lei din semestrul I 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
AI-ul Google poate fi accesat din Gmail CITEȘTE ȘI AI-ul Google poate fi accesat din Gmail
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Deși rezultatul net pentru semestrul 1 din 2024 este încă negativ, înregistrând -4,2 milioane lei comparativ cu -5,4 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut, această situație se explică prin reevaluări care nu au impact monetar direct și sezonalitatea activităților, majoritatea fiind concentrate în a doua parte a anului. Un aspect pozitiv este că toate companiile mari din pilonul de Infrastructură digitală au înregistrat profit net la 30 iunie 2024, ceea ce subliniază succesul în integrarea operațională și restructurarea acestei componente esențiale a grupului.

„Deși am înregistrat un rezultat financiar negativ, acesta a fost cauzat în mare parte de reevaluări. Am reușit să obținem profit operațional și să demonstrăm o performanță solidă în pilonul de Infrastructură digitală, care contribuie majoritar la veniturile grupului. În plus, am consolidat structura grupului, am demarat proiecte majore în S1 și am optimizat cheltuielile. Având în vedere că am realizat 44% din bugetul anual până la mijlocul anului, suntem încrezători că vom atinge țintele stabilite până la sfârșitul anului, confirmând astfel că suntem pe drumul cel bun pentru a îndeplini bugetul și obiectivele noastre”, a declarat Mihai Logofătu, CEO al grupului.

În prima jumătate a anului, Bittnet Group, prin pilonul de Infrastructură Digitală, a început proiecte importante, inclusiv retehnologizarea sistemului național de telemedicină.

„Ne-am dedicat consolidării structurii grupului prin reducerea cheltuielilor și integrarea companiilor în cadrul pilonilor de Infrastructură Digitală, Aplicații de Business și Educație în vederea optimizarii proceselor și cheltuileile. În plus, am obținut autorizarea pentru echipamente 5G și am lansat un program de răscumpărare de acțiuni, menținând un impact minim asupra trezoreriei”, a adăugat Mihai Logofătui.

ChatGPT și-a dublat numărul de utilizatori în mai puțin de un an CITEȘTE ȘI ChatGPT și-a dublat numărul de utilizatori în mai puțin de un an

Bittnet Group (BNET) este primul grup de companii IT din România listat pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), inclus in indiciii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI. 

În prezent, grupul Bittnet are aproximativ 370 de angajați și colaboratori, operând sub 8 branduri comerciale în 4 verticale de business: Infrastructură Digitală, Cybersecurity, Educație, și Business Applications & Software.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet group
mihai logofătu