AT&T și Nokia au semnat un acord pentru a construi o rețea de fibră optică în SUA

AT&T și Nokia au semnat un acord pentru a construi o rețea de fibră optică în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Operatorul american de telecomunicații AT&T și producătorul finlandez de echipamente de rețea Nokia au semnat un acord pentru a construi o rețea de fibră optică în SUA, a anunțat marți compania finlandeză, citată de Reuters.

Acordul vine după ce Nokia a pierdut un acord major cu AT&T în fața rivalului său suedez Ericsson, pe care operatorul american l-a ales în decembrie pentru a construi o rețea de telecomunicații care să acopere 70% din traficul său wireless din Statele Unite până la sfârșitul anului 2026.

Urmărește-ne și pe Google News
Lufthansa adaugă greutate de plumb la coada unor aeronave, pentru confort la clasa I CITEȘTE ȘI Lufthansa adaugă greutate de plumb la coada unor aeronave, pentru confort la clasa I
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Nokia urmărește o nouă creștere a operațiunilor sale în domeniul fibrei optice, după contractul pe cinci ani, de 14 miliarde de dolari, al AT&T cu Ericsson, scrie News.ro.

Nokia nu a dezvăluit valoarea financiară a noului acord pentru fibră optică pe cinci ani, dar l-a numit ”o piatră de hotar semnificativă” și a spus că ”va sprijini accesul la internet în bandă largă pentru milioane de utilizatori” din SUA, susținând în același timp amprenta extinsă a rețelei de fibră a AT&T care a trecut. 27,8 milioane de locații totale de fibră în al doilea trimestru al anului 2024”.

În iulie, Nokia a raportat o scădere cu 32% a profitului, dar CEO-ul Pekka Lundmark a estimat că vânzările nete vor accelera semnificativ în a doua jumătate a anului, indicând o îmbunătățire a pieței de fibră optică în SUA și un program guvernamental de 42 de miliarde de dolari pentru a stimula accesul oamenilor la internet în bandă largă de mare viteză.

Nokia a spus că acordul cu AT&T este ”Build America, Buy America-compliant”, pentru a îndeplini cerințele finanțării guvernului SUA.

În iunie, Nokia a anunțat achiziția producătorului american de echipamente optice pentru rețele Infinera, printr-o afacere de 2,3 miliarde de dolari, în încercarea de a câștiga din investițiile de miliarde de dolari care se varsă în centrele de date pentru a răspunde la dezvoltarea inteligenței artificiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
fibră optică
at&t
nokia