Apptopia: Threads a depășit X în Statele Unite

Apptopia: Threads a depășit X în Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iul 2024

La doar un an de când a fost lansată, noua rețea socială a Meta, Threads, pare să aibă deja mai mulți utilizatori zilnici în Statele Unite decât X-ul lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Apptopia estimează că, până acum în luna aprilie, platforma socială Threads a numărat, în medie, 28 de milioane de utilizatori pe zi în Statele Unite.

În același timp, X/Twitter a numărat 22 de milioane de utilizatori activi zilnic, ceea ce înseamnă că, deja, Threads, a avut, cel puțin în ultimele săptămâni, mai mulți utilizatori decât X în Statele Unite.

X gândește o nouă funcție CITEȘTE ȘI X gândește o nouă funcție

Este adevărat că cifrele sunt rodul unor estimări realizate din afară de Apptopia, însă, de regulă, aceste estimări sunt suficient de corecte pentru a arăta un trend.

La nivel global, X pare să fie, încă, în fața Threads cu un avans confortabil, potrivit datelor făcute publice de cele două companii.

Deși nu mai este obligată să facă publice aceste date de când a devenit o companie privată, X susține că are 250 de milioane de utilizatori activi zilnic în toată lumea.

De partea cealaltă, la un an de când a fost lansată, Threads are 130 de milioane de utilizatori în fiecare zi la nivel global, conform cifrelor publicate de Meta.

La fel ca rivalitatea celor doi antreprenori, va fi interesantă de urmărit și lupta dintre cele două platforme. Nu este un secret că Mark Zuckerberg a vrut ca Threads să fie un concurent direct pentru X/Twitter, după ce aceasta a fost achiziționată de Elon Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
threads
x
social media