Apple va deschide accesul la plățile cu iPhone începându cu iOS 18.1

Apple va deschide accesul la plățile cu iPhone începându cu iOS 18.1
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 aug 2024

Undeva spre finele anului, când va fi lansat iOS 18.1, dezvoltatorii terți vor putea să folosească NFC-ul iPhone-urilor pentru plăți și alte funcții, iar asta nu doar în Uniunea Europeană.

Apple anunță că, începând cu iOS 18.1, va oferi acces la o serie de API-uri pe baza cărora dezvoltatorii își vor putea lega aplicațiile de conexiunea NFC.

Urmărește-ne și pe Google News

Asta înseamnă că nu doar Apple, ci și dezvoltatorii terți vor putea oferi aplicații de plăți contactless. Orice aplicație va putea fi configurată ca implicită, pentru a fi accesată când este apăsat de două ori butonul Power.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO Google aduce în România dispozitivele Pixel CITEȘTE ȘI VIDEO Google aduce în România dispozitivele Pixel

În prezent, Apple Pay este singura soluție care poate fi folosită pe iPhone pentru plăți contactless și care poate folosită apărând butonul Power de două ori în succesiune rapidă.

Pe lângă plățile contactless, accesul la NFC va deschide drumul unei serii întregi de aplicații, de la bilete și acte digitale, la chei digitale pentru case, mașini și camere de hotel.

Apple va opera această modificare nu doar în Uniunea Europeană, unde este obligată de noua legislație comunitară pentru piețe digitale, cu și în Australia, Brazilia, Canada, Japonia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Statele Unite.

Coincidență sau nu, în aceste țări compania americană a întâmpinat cea mai mare presiune pentru a deschide cât mai mult sistemele de operare ale produselor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
nfc
plăti
iphone
ios 18.1