Apple și OpenAI se apropie de un acord pentru a aduce funcții de AI pe iPhone

Apple și OpenAI se apropie de un acord pentru a aduce funcții de AI pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2024

Apple și OpenAI se apropie de finalul negocierilor privind implementarea unora dintre funcțiile de inteligență artificială ale producătorului ChatGPT pe iPhone, fiind aproape de un acord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După mai multe luni de negocieri, Apple este aproape de a ajunge la un acord cu OpenAI, susțin surse citate de Bloomberg. Acordul ar urma să permită Apple să ofere pe iPhone anumite funcții de inteligență artificială dezvoltate de OpenAI.

Nu se cunoaște exact ce termeni au negociat cele două părți, ce funcții sunt avute în vedere și, cu atât mai puțin, care sunt condițiile financiare.

Apple a prezentat chipset-ul M4 CITEȘTE ȘI Apple a prezentat chipset-ul M4

Se cunoaște, însă, tot datorită surselor, că Apple negociază, în același timp, cu Google pentru licențierea Gemini. Acesta ar putea sta și el la baza unora dintre funcțiile de AI care vor ajunge pe iPhone începând din acest an.

La fel de cunoscut este și faptul că Apple își dezvoltă propriile modele lingvistice, care, în funcție de complexitatea sarcinilor, vor rula fie local, pe dispozitiv, fie de pe serverele companiei.

Din câte se pare, dacă toate negocierile se încheie cu succes, Apple va avea trei opțiuni pentru funcțiile de AI - propria tehnologie și cele dezvoltate de Google și OpenAI.

Este posibil ca soluțiile OpenAI și Google să fie necesare pentru Apple doar până când aceasta își va dezvolta mai bine propria tehnologie. Se știe că Apple a început târziu să dezvolte sisteme de AI, abia după ce a constatat succesul de care s-a bucurat ChatGPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
openai
google
ai
iphone