Apple ar urma să folosească sintagma Apple Intelligence pentru funcțiile de AI

Apple ar urma să folosească sintagma Apple Intelligence pentru funcțiile de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2024

La fel ca și în alte rânduri, Apple va încerca să se diferențieze de celelalte companii din piață atribuind un alt termen pentru inteligența artificială.

Când și-a prezentat prima cască de realitate virtuală, Apple a evitat să folosească termenul consacrat. În schimb, a preferat să-i spună „spatial computing”.

Urmărește-ne și pe Google News

Gigantul american va proceda la fel și luni, conform surselor citate de Bloomberg, când începe evenimentul WWDC și va prezenta noutățile software din acest an.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Apple ar putea lansa o aplicație pentru gestionarea parolelor CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa o aplicație pentru gestionarea parolelor

În fruntea listei sunt așteptate să se găsească facilitățile de inteligență artificială, pe care compania a întârziat să le dezvolte. Doar că oficialii Apple vor înlocui sintagma inteligență artificială cu Apple Intelligence.

Conform mai multor surse, Apple Intelligence va consta dintr-o combinație de tehnologii proprii și tehnologii licențiate de la OpenAI, care vor fi opționale.

Apple este așteptată să încerce să se diferențieze promițând o siguranță mai bună decât alții, prin rularea locală a algoritmilor, fără transferarea datelor pe servele companiei.

Funcțiile de AI ar urma să se regăsească într-o multitudine de aplicații Apple, de la Siri și Safari, la Apple Music și Apple News.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple intelligence
ai