AMD va achiziționa producătorul de servere ZT Systems, pentru 4,9 miliarde de dolari în numerar și acțiuni

AMD va achiziționa producătorul de servere ZT Systems, pentru 4,9 miliarde de dolari în numerar și acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Advanced Micro Devices a anunțat că intenționează să achiziționeze producătorul de servere ZT Systems pentru 4,9 miliarde de dolari, deoarece încearcă să-și extindă portofoliul de cipuri și hardware de inteligență artificială și concurează cu Nvidia, transmite CNBC.

AMD plănuiește să plătească 75% din achiziția ZT Systems cu numerar, iar restul în acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Doi mari producători de cipuri au convenit să fuzioneze CITEȘTE ȘI Doi mari producători de cipuri au convenit să fuzioneze
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania avea 5,34 miliarde de dolari în numerar și investiții pe termen scurt la sfârșitul trimestrului al doilea.

Cerințele de calcul pentru inteligența artificială au impus ca firmele de tehnologie să asocieze mii de cipuri în clustere pentru a obține cantitatea necesară de putere de procesare a datelor.

Îmbinarea numărului mare de cipuri a însemnat o creștere a importanței  componenței întregilor sisteme de servere, motiv pentru care AMD achiziționează ZT Systems.

”Sistemele AI sunt prioritatea noastră strategică numărul unu”, a declarat CEO-ul AMD, Lisa Su, într-un interviu pentru Reuters.

Adăugarea inginerilor ZT Systems va permite AMD să testeze și să lanseze mai rapid cele mai recente unități de procesare grafică (GPU) AI la scara pe care giganții de cloud computing, cum ar fi Microsoft, au cerut-o, a spus Su.

AMD intenționează să întrerupă afacerea de producție de servere și să o vândă odată cu încheierea tranzacției, deoarece nu are de gând să concureze cu companii precum Super Micro Computer, a spus Su. AMD nu a purtat încă discuții cu potențialii cumpărători.

WhatsApp pregătește lansarea vocilor AI CITEȘTE ȘI WhatsApp pregătește lansarea vocilor AI

Directorul general al ZT Systems, Frank Zhang, se va alătura AMD și va raporta șefului centrului de date al AMD, Forrest Norrod.

ZT Systems are aproximativ 2.500 de angajați, dintre care AMD intenționează să rețină aproximativ 1.000 de ingineri.

În prezent, ZT Systems generează venituri anuale de aproximativ 10 miliarde de dolari, a spus Su.

Directorii se așteaptă ca tranzacția să se încheie în prima jumătate a anului 2025 și se așteaptă la încă 12 până la 18 luni pentru a vinde afacerea de producție.

CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a declarat la conferința pentru dezvoltatori a companiei din martie că designerul de cipuri creează și vinde centre de date întregi sau componentele individuale necesare pentru a construi unul.

În acest an, analiștii se așteaptă ca compania să genereze 105,9 miliarde de dolari din segmentul său de centre de date, care include cipuri și alt hardware AI.

Su a spus luna trecută că AMD se așteaptă să colecteze în acest an venituri în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari din cipurile AI.

Clienții companiei includ Microsoft și Meta Platforms. AMD se așteaptă ca ZT Systems să contribuie la performanța financiară ajustată a companiei până la sfârșitul anului 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
amd
zt systems