Amazon discută cu Italia pentru a investi miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor cloud

Amazon discută cu Italia pentru a investi miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Unitatea de calcul a Amazon, AWS, este în discuții cu Italia pentru a investi miliarde de euro în extinderea afacerii sale cu centre de date în țară, ca parte a efortului gigantului tehnologic de a-și spori oferta de servicii cloud în Europa, au spus patru persoane care cunosc problema, transmite Reuters.

Discuțiile între părți cu privire la dimensiunea și locul investiției sunt în desfășurare, potrivit surselor, una dintre ele spunând că Amazon Web Service (AWS) are în vedere extinderea centrului său actual din Milano sau construirea unuia nou, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent CITEȘTE ȘI Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Atât AWS, cât și un purtător de cuvânt al departamentului de tranziție digitală al guvernului au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Industriei nu a fost disponibil imediat pentru a comenta.

AWS a lansat prima sa regiune cloud în Italia în 2020, ca parte a unui plan de investiții de 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) până în 2029. Între clienții AWS din Italia se numără producătorul de automobile de lux Ferrari și asigurătorul Assicurazioni Generali, arătă site-ul său.

AWS a dezvăluit recent o investiție de 15,7 miliarde de euro în centre de date din regiunea Aragon, din nord-estul Spaniei, înlocuind un plan anterior pe 10 ani anunțat în 2021, când compania a alocat 2,5 miliarde de euro pentru țară.

Potrivit uneia dintre surse, investiția AWS în Italia ar fi de miliarde, dar s-ar putea să nu atingă amploarea planurilor sale pentru Spania. Un anunț nu este iminent.

În Germania, AWS intenționează să investească 7,8 miliarde de euro până în 2040.

AWS construiește, de asemenea, infrastructură pentru a oferi servicii cloud clienților de telecomunicații, care necesită resurse vaste.

Curiera vinde încă 10% din afacere CITEȘTE ȘI Curiera vinde încă 10% din afacere

Compania a obținut primul său client la începutul acestei luni, când Telefonica Deutschland a anunțat planurile de a muta 1 milion de clienți în cloud AWS.

AWS a anunțat anul trecut planuri de stocare a datelor pe servere situate în Uniunea Europeană pentru a proteja confidențialitatea datelor pentru guvern și clienți din industrii foarte reglementate.

Analiștii și directorii spun că mulți clienți corporativi mari au început să cheltuie din nou pe cloud computing, după ce au făcut o pauză anul trecut, deoarece interesul pentru inteligența artificială determină o revenire a creșterii pe piața infrastructurii cloud de 270 de miliarde de dolari.

Alphabet, care a încheiat un acord de referință în 2020 pentru a furniza servicii cloud celei mai mari bănci din Italia, Intesa Sanpaolo, a investit 1 miliard de euro în Italia pentru a înființa cele două regiuni cloud pe care se bazează Intesa.

În urmă cu un an, Microsoft a anunțat că lansează prima sa regiune cloud în Italia, ca parte a unui plan de investiții de 1,5 miliarde de dolari, pe care l-a anunțat în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
cloud