Afacerea din România ridică puternic IT Genetics

Afacerea din România ridică puternic IT Genetics
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 14:35

IT Genetics, parte a grupului de companii ITG, companie cu capital integral românesc și unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru supply chain, cu prezență în Ungaria, Bulgaria, Spania și Italia, a înregistrat pe piața locală o cifră de afaceri la nivel consolidat de 70,6 milioane de lei în 2023, în creștere cu 20% comparativ cu 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În ceea ce privește indicatorul EBITDA consolidat, acesta s-a ridicat la 3,4 milioane de lei, o majorare cu 209%, iar profitul net înregistrat la nivel consolidat a fost de 2,4 milioane de lei, o apreciere cu 300%.  

Parlamentul Argentinei a adoptat programul economic radical al lui Javier Milei CITEȘTE ȘI Parlamentul Argentinei a adoptat programul economic radical al lui Javier Milei

În ceea ce privește veniturile înregistrate la nivelul piețelor în care grupul activează, ponderea semnificativă a fost generată de compania din România (91%), în timp ce entitatea din Ungaria a contribuit cu 4%, cea din Bulgaria, cu 3%, iar cea din Spania, cu 2%. Entitatea din Italia nu a fost inclusă în rezultatele consolidate deoarece grupul a intrat pe această piață la finalul anului 2023.

În 2023, în România, IT Genetics a deservit peste 11.500 de clienți, din domenii precum producție, retail, IT, servicii, utilități și energie, automotive, precum și instituții publice. Din totalul veniturilor înre-gistrate în România, vânzările de hardware au reprezentat 56%, soluțiile – 33%, iar serviciile – 11%. Pe parcursul anului 2023, solicitările pentru soluții de eficientizare prin digitalizare și automatizare au continuat să se mențină la un nivel ridicat.

În ceea ce privește entitățile internaționale, IT Genetics Ungaria, prezentă în această țară prin platfor-ma de eCommerce ITGstore.hu, a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,7 milioane de lei și o creștere semnificativă a activității, pe fondul livrării de soluții și echipamente IT personalizate în funcție de spe-cificul clienților din această țară. În 2023, IT Genetics Ungaria a observat o creștere semnificativă în cererea pentru soluții de automatizare a depozitelor și gestionare a stocurilor, pe fondul dezvoltării rapi-de a comerțului electronic și logisticii. În plus, retailerii prezenți în această țară investesc în tehnologii moderne pentru a îmbunătăți experiența clienților și a rămâne competitivi.

Acest lucru a condus la o cerere crescută pentru soluții POS avansate, sisteme de plată self-service și soluții de fidelizare a clien-ților. Totodată, Ungaria este o piață în care guvernul sprijină procesul de digitalizare al companiilor prin implementarea unor diverse programe și stimulente pentru multiple sectoare ale economiei.

Având în vedere contextul pieței din Ungaria pentru soluții AIDC și POS, IT Genetics vizează ca în 2024 să valorifice oportunitățile semnificative de creștere prin oferirea de soluții de calitate, adaptate nevoilor specifice ale clienților locali, precum și prin adaptarea strategiei de vânzare la preferințele de achiziție ale consumatorilor.

Aviz pozitiv al experților europeni pentru un nou vaccin Pfizer-BioNTech CITEȘTE ȘI Aviz pozitiv al experților europeni pentru un nou vaccin Pfizer-BioNTech

IT Genetics Bulgaria, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.bg, a înregistrat venituri de 2,6 milioane de lei în 2023. În Bulgaria, IT Genetics observă o creștere a cererii pentru solu-ții de etichetare și trasabilitate, în special în industria alimentară, caracterizată de reglementări stricte, gestionarea stocurilor și optimizarea lanțului de aprovizionare. În plus, investițiile guvernamentale în infrastructura digitală și în programele de susținere a afacerilor stimulează companiile să adopte tehno-logii moderne pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

Prin urmare, în 2024, IT Genetics Bulgaria vizează continuarea extinderii activității, valorificând poten-țialul ridicat de dezvoltare într-o piață în care cumpărătorii locali, în special din sectoarele de retail, logistică și producție, sunt tot mai interesați de tehnologii moderne la standarde înalte, dar accesibile ca preț.

IT Genetics Spania, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.es, a generat venituri de 1,7 milioane de lei în 2023. Piața din Spania este influențată de creșterea rapidă a comerțu-lui electronic, determinând o cerere crescută pentru soluții de gestionare a stocurilor și trasabilitate. Retailerii spanioli investesc masiv în tehnologii digitale pentru a optimiza operațiunile și a îmbunătăți experiența clienților, în timp ce sectorul HoReCa caută soluții avansate pentru a gestiona rezervările și a oferi servicii personalizate. De asemenea, reglementările stricte privind siguranța alimentară cresc cererea pentru soluții AIDC, care să asigure conformitatea.

În 2024, IT Genetics Spania are în plan consolidarea prezenței în această țară ținând cont de cererea tot mai mare pentru soluții de colectare a datelor și de POS în sectorul de retail și HoReCa. De ase-menea, tot mai multe companii sunt interesate de soluții care să le permită să îmbunătățească experi-ența clienților, să crească eficiența operațională și să obțină informații valoroase despre vânzări și pre-ferințele clienților. Având în vedere oportunitățile din această piață, IT Genetics Spania vizează atinge-rea unei cifre de afaceri de 2 milioane de euro în următorii doi ani.

Fondată în 2007, IT Genetics furnizează soluții IT profesionale pentru companii din România, Ungaria, Bulgaria, Spania și Italia.

În anul 2022 compania a avut o cifră de afaceri de 58,9 milioane de lei, în urcare cu 20% față de 2021, și un profit net de 606.912 lei, în scădere cu 50% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
it genetics
profit