Vânzarea de acțiuni Revolut de 500 milioane dolari vine cu noi date: Evaluare de 45 miliarde dolari

Vânzarea de acțiuni Revolut de 500 milioane dolari vine cu noi date: Evaluare de 45 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Revolut intenționează să vândă acțiuni deținute de angajați în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, o tranzacție care ar putea ridica evaluarea Revolut la 45 de miliarde de dolari.

Revolut a purtat discuții cu firma de investiții Greenoaks cu privire la această vânzare. Dacă este finalizată cu succes, afacerea ar putea deschide calea pentru o potențială ofertă publică inițială (IPO) pentru companie.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele

Primii angajați ai startup-urilor primesc adesea acțiuni ca parte a compensației lor, pe care le pot vinde atunci când compania devine publică. Mișcarea Revolut pare să urmărească să le permită angajaților să-și încaseze participațiile, în același timp sporind evaluarea companiei înainte de o potențială IPO.

Recent a fost anunțat că directorul general al companiei britanice Revolut, Nikolay Storonsky, va vinde o parte din participația sa de miliarde de dolari printr-o vânzare de acțiuni de 500 de milioane de dolari.

Financial Times a relatat luna trecută că aplicația de finanțare digitală lucrează cu bancherii la vânzarea de acțiuni, inclusiv de acțiuni deținute de angajați, care ar putea să o evalueze la peste 40 de miliarde de dolari.

Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor CITEȘTE ȘI Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor

Mărimea participației lui Storonsky în companie este neclară, iar amploarea oricărei vânzări ar depinde de evaluarea pe care Revolut o poate atrage de la noi investitori, precum și de deciziile finale de alocare ale companiei.

Revolut a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de Reuters.

Compania și-a semnalat scopul de a se lista public, dar directorul său financiar interimar, Victor Stinga, a refuzat la începutul acestei luni să comenteze orice termen pentru o IPO.

Longshield Investment Group ar urma să aibă simbol de tranzacționare LONG, echivalent cu pariul pe creștere. Cu aceasta se încheie un proces de rebranding al SIF-urilor care a durat 4 ani CITEȘTE ȘI Longshield Investment Group ar urma să aibă simbol de tranzacționare LONG, echivalent cu pariul pe creștere. Cu aceasta se încheie un proces de rebranding al SIF-urilor care a durat 4 ani

Revolut a realizat un profit record înainte de impozitare, de 438 de milioane de lire sterline (553,8 milioane de dolari), în 2023, pe baza creșterii puternice a numărului utilizatorilor și a veniturilor din dobânzi în creștere, în timp ce urmărește să-și consolideze locul ca cea mai valoroasă companie startup din Europa.

Industria fintech din Marea Britanie s-a confruntat cu o criză de finanțare în ultimii ani, deoarece investitorii au devenit mai sceptici cu privire la evaluările mari din perioada pandemiei și au făcut presiuni asupra companiilor pentru a deveni profitabile.

Revolut a solicitat o licență bancară în Marea Britanie, dar de trei ani așteaptă aprobarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
nikolay storonsky