UniCredit va efectua o analiză strategică a situației sale financiare, în perspectiva consolidării capitalului

UniCredit va efectua o analiză strategică a situației sale financiare, în perspectiva consolidării capitalului
scris 12 iul 2016

Board-ul UniCredit a aprobat lansarea unei analize strategice aprofundate a situației financiare a băncii, sub conducerea noului director general Jean-Pierre Mustier, în perspectiva consolidării capitalului și îmbunătățirii profitabilității, relatează Reuters.

Mustier, care și-a preluat marți atribuțiile, în mod oficial, are dificila sarcină de majorare a capitalului cu mai multe miliarde de euro și de vânzare a unor active, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile UniCredi au scăzut cu peste 60% în acest an, din cauza temerilor investitorilor legate de profitabilitate, nivelul ridicat al creditelor neperformante și o situație mai slabă a bilanțului contabil, comparativ cu alte bănci europene mari.

”O atenție specială va fi acordată oportunităților de optimizare a capitalului, reducerii în continuare a costurilor, vânzării încrucișate între entitățile grupului și, mai mult ca orice, îmbunătățirea disciplinei în domeniul riscurilor”, se arată într-un comunicat de luni al UniCredit.

Toate activele UniCredit vor fi analizate, ca și toate oportunitățile de creare a valorii, inclusiv prin vânzări. Totodată, banca va fi mai activă în ceea ce privește administrarea activelor de credite care nu fac parte din operațiunile de bază.

Banca a precizat că active strategice, precum banca germană HVB, divizia din Europa Centrală și de Est și banca de investiții pentru companii vor fi dezvoltate în continuare.

Românii care dau în plată încep să primească hotărâri favorabile de la judecători CITEȘTE ȘI Românii care dau în plată încep să primească hotărâri favorabile de la judecători

UniCredit, singura bancă italiană a cărei stabilitate este considerată importantă pentru sistemul financiar global, a fost afectată în mod special de scăderea acțiunilor bancare, după votul din Marea Britanie pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Italia a avut nevoie de mai mult timp decât alte state europene să își stabilizeze băncile, după recesiunea declanșată de criza financiară globală din 2007-2009. Băncile italiene au în portofolii credite neperformante de 360 de miliarde de euro, o treime din totalul existent în zona euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
jean-pierre mustier