Orange pregătește extinderea serviciilor bancare furnizate prin Orange Bank inclusiv în România.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În străinătate, serviciul este disponibil în prezent doar în Spania și în mai multe țări africane.
Acum, grupul francez lucrează la o reorganizare a băncii sale digitale Orange Bank, pentru a facilita expansiunea internațională.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"One Bank", numele de cod al proiectului prezentat reprezentanților angajaților, prevede, în primă etapă, fuziunea dintre Orange Bank Franța și Orange Bank Spania, sucursala spaniolă deschisă la sfârșitul anului 2019.
Mutarea va fi urmată de introducerea serviciilor Orange Bank pe piețele din România, Polonia și Belgia.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoareExtinderea Orange Bank pe noile piețe europene ar urma să fie coordonată de un nou departament de dezvoltare, cu obiectivul de a genera un venit bancar net mai mare la un cost marginal.
Proiectul ar trebui să sprijine Orange Bank să atingă pragul de rentabilitate. Orange Bank a fost lansată în 2017, în urma achiziției unei participații majoritare din acțiunile Groupama Banque de către Orange. Grupul francez și-a majorat deținerea la 100% în octombrie anul trecut.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Noi adaptăm fiecare proiect al nostru pe specificul zonei. E un lucru foarte important pe care orice dezvoltator bun îl faceOrange Bank furnizează conturi curente, conturi de economii, împrumuturi, asigurări și servicii de plată.
Banca este indicată de Le Monde că ar fi acumulat pierderi nete de aproape 800 de milioane de euro în cei cinci ani de activitate, forțând acționarii să vină cu infuzii de capital în fiecare an. Orange speră ca banca să atingă echilibru operațional până la sfârșitul anului 2024.
Orange nu a comentat informațiile. În prezent, grupul francez furnizează servicii financiare clienților din România prin intermediul Orange Money, fintech-ul grupului de pe piața locală.
La începutul anului, Profit.ro a anunțat că Orange Money, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, și-a majorat capitalul social cu 20,34 milioane de lei, de la 203,19 milioane de lei la 223,52 milioane de lei, prin aport în numerar al acționarilor. Anterior, compania a primit o capitalizare de 24,74 milioane de lei.