Neobanca britanică Revolut intenționează să investească 100 de milioane de euro în Franța pe parcursul a doi ani, în 2024 și 2025, și speră să înceapă să vândă credite pentru locuințe și librete A de anul viitor, a anunțat luni unul dintre directorii săi, citat de Le Figaro.
„Avem un produs bun, avem o dinamică bună (…) Obiectivul nostru este într-adevăr să ne concentrăm puternic pe Franța”, a declarat Antoine Le Nel, în marja celui de-al 7-lea summit „Alege Franța”, prezidat de Emmanuel Macron la Castelul Versailles.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cu trei milioane de clienți, Franța este în prezent a doua piață ca mărime a Revolut, după Marea Britanie. Fintech-ul britanic câștigă aproximativ 100.000 de clienți pe lună în Franța. Pentru a continua această dezvoltare, a alocat o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro, care acoperă recrutarea a câteva zeci de angajați, investiții în publicitate și extinderea gamei de produse, arată G4Media.ro.
Revolut lucrează la lansarea, anul viitor, a produsului de economisire favorit al Franței, Livret A, precum și a unui credit pentru locuințe complet online și automatizat, care este în prezent testat în Irlanda și Lituania. „Vrem să ne apropiem de Franța”, a declarat Antoine Le Nel. Dar înseamnă asta că ar trebui să planifice o viitoare introducere pe bursă la Paris? Directorul de creștere globală a preferat să nu comenteze.
Autoritatea de reglementare din țara de origine, Marea Britanie, nu i-a eliberat încă o licență bancară. Revolut este prezentă în Europa datorită autorizației obținute în Lituania și a sucursalelor din principalele sale țări, precum Franța, care îi permit să emită conturi cu Iban local. A înregistrat vânzări de peste 1 miliard de euro pe un an în 2022 (+45%) și a rămas peste pragul de rentabilitate (7 milioane de euro profit net).
Cu toate acestea, compania a întârziat să își publice cifrele. Profitul net de anul trecut, care nu a fost încă publicat, ar trebui să fie de peste 300 de milioane de euro, iar cel pentru 2024 „chiar mai mare”, potrivit lui Antoine Le Nel. Piața serviciilor bancare online este foarte disputată în Franța, unde există numeroase filiale ale băncilor tradiționale, precum Boursorama (Société Générale) și Fortuneo (Arkéa).