Prețurile petrolului sunt în cădere, al patrulea declin săptămânal

Prețurile petrolului sunt în cădere, al patrulea declin săptămânal
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2 dolari, înregistrând al patrulea declin săptămânal consecutiv, după ce datele au arătat că economia SUA a creat mai puține locuri de muncă decât erau așteptările pentru iulie, tulburând și mai mult perspectivele de creștere economică și cererea de țiței, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,61 dolari, sau cu 13,28%, până la 76,91 dolari pe baril, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFIC Șocul la care nu a rezistat nici BVB - Influențată de vânzările agresive de pe piețele externe, bursa românească pierde un procent CITEȘTE ȘI GRAFIC Șocul la care nu a rezistat nici BVB - Influențată de vânzările agresive de pe piețele externe, bursa românească pierde un procent
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,82 USD sau cu 3,7%, la 73,49 USD pe baril.

Ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 10% în ultimele patru săptămâni, în cel mai lung interval de pierderi săptămânale din acest an.

BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor CITEȘTE ȘI BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor

Creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în iulie peste așteptări, iar șomajul a crescut la 4,3%, indicând o posibilă slăbiciune a pieței muncii și o mai mare vulnerabilitate la recesiune.

Creșterea economică slabă din marile economii ar putea înăbuși cererea de petrol, în ciuda tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu, care ar putea afecta livrările”, a declarat analistul Ashley Kelty, de la Panmure Liberum.

Fed menține în continuare dobânda de referință, dar lansează un semnal CITEȘTE ȘI Fed menține în continuare dobânda de referință, dar lansează un semnal

Datele economice din China, cel mai mare importator de petrol din lume, și un sondaj care arată o activitate de producție mai slabă în Asia, Europa și Statele Unite au crescut riscul unei redresări economice globale lente, care ar afecta consumul de petrol.

Scăderea activității de producție în China a inhibat, de asemenea, prețurile, adăugându-se la îngrijorările legate de creșterea cererii, după ce datele din iunie au arătat că importurile și activitatea de rafinare au fost mai scăzute decât cu un an mai devreme.

Importurile de țiței ale Asiei au scăzut în iulie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, diminuate de cererea slabă din China și India, au arătat datele LSEG Oil Research.

Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă CITEȘTE ȘI Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă

Între timp, o reuniune a OPEC+ de joi a lăsat neschimbată politica grupului pentru producția de petrol, inclusiv un plan de a începe să anuleze reducerile de producție din octombrie.

Investitorii în petrol monitorizează, de asemenea, evoluțiile din Orientul Mijlociu, unde uciderea liderilor de rang înalt ai grupărilor militante aliniate Iranului, Hamas și Hezbollah, a stârnit temeri că regiunea ar putea fi în pragul unui război total, amenințând că vor întrerupe aprovizionarea cu petrol.

Hezbollah, grupul libanez susținut de Iran, a declarat că conflictul său cu Israelul a intrat într-o nouă fază și a promis un răspuns după ce comandantul său militar a fost ucis într-un atac israelian.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
bursa