Prețurile petrolului au crescut, revenind de la minimele mai multor luni

Prețurile petrolului au crescut, revenind de la minimele mai multor luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Prețurile petrolului au crescut cu 3%, revenind de la minimele mai multor luni, după ce datele au arătat o retragere mai mare decât așteptările a stocurilor de țiței din SUA, chiar dacă au persistat îngrijorările legate de cererea slabă de țiței din China, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,13 USD, sau cu 2,8%, la 78,61 USD pe baril, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Acțiunile marilor companii europene au închis cu cea mai mare creștere din ultimele 9 luni. Revenirea burselor continuă la nivel mondial CITEȘTE ȘI Acțiunile marilor companii europene au închis cu cea mai mare creștere din ultimele 9 luni. Revenirea burselor continuă la nivel mondial
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,36 USD, sau cu 3,22%, la 75,56 USD.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut pentru a șasea săptămână consecutiv, cu 3,7 milioane de barili, până la 429,3 milioane de barili, săptămâna trecută, au arătat datele guvernamentale, mai mult decât așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o retragere de 700.000 de barili.

GRAFIC Acțiunile OMV Petrom trag bursa în sus pe cele mai mari tranzacții ale zilei. Salturi de peste 5% pentru acțiunile Electrica și Simtel CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile OMV Petrom trag bursa în sus pe cele mai mari tranzacții ale zilei. Salturi de peste 5% pentru acțiunile Electrica și Simtel

”Povestea aici este că cererea este mai puternică decât credeau oamenii, iar ofertele generale sunt mai strânse”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

”Oferta de țiței este sub medie pentru această perioadă a anului”, a menționat el.

Italia dublează impozitul forfetar pentru anumiți bogați CITEȘTE ȘI Italia dublează impozitul forfetar pentru anumiți bogați

Datele industriei de la Institutul American de Petrol (API) au arătat marți o creștere neașteptată a stocurilor de țiței și benzină.

Luni, prețul petrolului Brent a coborât la cel mai redus nivel de la începutul lunii ianuarie, iar cel al petrolului WTI a atins cel mai redus nivel din februarie, în timp ce declinul pieței bursiere globale s-a adâncit din cauza preocupărilor privind o potențială recesiune în SUA, după datele slabe privind locurile de muncă.

FOTO ANUNȚ - Umbrărescu, bine mobilizat pe șantierele autostrăzii Buzău - Focșani. \ CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Umbrărescu, bine mobilizat pe șantierele autostrăzii Buzău - Focșani. "Șanse reale să circulăm până la sfârșitul anului!"

Ambele valori de referință ale petrolului au întrerupt marți o serie de scădere de trei sesiuni.

Tensiunile din Orientul Mijlociu au continuat să alimenteze îngrijorările privind aprovizionarea, miercuri, susținând prețurile.

Orientul Mijlociu se pregătește pentru un posibil nou val de atacuri din partea Iranului și a aliaților săi după uciderea de săptămâna trecută a unor membri de rang înalt ai grupărilor militante Hamas și Hezbollah, cu îngrijorarea că conflictul din Gaza se transformă într-un război mai larg din Orientul Mijlociu.

VIDEO Turcii au adus prima foreză de mare capacitate la autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO Turcii au adus prima foreză de mare capacitate la autostrada Sibiu – Pitești

Oficialii americani au fost în contact constant cu aliații și partenerii din regiune și există ”un consens clar” că nimeni nu ar trebui să escaladeze situația, a declarat marți secretarul de stat Antony Blinken.

”Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc mai mare de întrerupere a aprovizionării din regiune”, a spus analistul ANZ Daniel Hynes.

Sprijinind viziunea cererii în scădere, datele comerciale din China au arătat că importurile zilnice de țiței din iulie au coborât la cel mai scăzut nivel din septembrie 2022. China este cel mai mare importator de țiței din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
bursa