Transilvania Construcții obține un profit net trimestrial mai mult decât dublu. Compania nu are proiecții asupra impactului măsurilor de închidere a economiei

Transilvania Construcții obține un profit net trimestrial mai mult decât dublu. Compania nu are proiecții asupra impactului măsurilor de închidere a economiei

Transilvania Construcții se teme de căderea unor piese de domino în economia națională.

scris 14 mai 2020

Pe fondul unui avans de peste o zecime al afacerilor și al reducerii pierderilor financiare, Transilvania Construcții și-a ameliorat semnificativ profitabilitatea la T1.

Acționarii Transilvania Construcții (COTR) au realizat în primul trimestru venituri totale din exploatare de 10,63 milioane lei, în creștere cu 12,01% față de cele de 9,49 milioane lei. În același interval de raportare, cheltuielile totale din exploatare s-au majorat cu 8,78%, la 6,07 milioane lei, de la 5,58 milioane lei. De asemenea, pierderea financiară a fost redusă cu 32,84%, la 1,82 milioane lei, de la 2,71 milioane lei, ceea ce a contribuit la o explozie de 143,02% a profitului net, care a urcat la 2,36 milioane lei, de la aproximativ 974.000 de lei în primele 3 luni ale anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

În pofida performanței bune, compania care operează spații logistice în special în zona Ardealului nu are o proiecție clară asupra viitorului imediat. În raportarea trimestrială, Transilvania Construcții menționează limitarea drastică a circulației persoanelor și închiderea unor activități economice, în special în industria hotelurilor și restaurantelor sau a activităților sportive. „Aceste măsuri au creat efecte negative în lanț în ceea ce privește majoritatea activităților economice”, mai spune documentul citat.

AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 31 martie, de 258,42 milioane lei, cu 3,38% mai mari decât cele de 249,96 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 4,07%, la 155,59 milioane lei, de la 149,50 milioane lei. Compania menționa la raportarea semestrială  de anul trecut utilizarea creditului pentru dezvoltarea depozitului 39, cu suprafață de 14.000 metri pătrați, din Parcul Logistic Transilvania.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 94,80% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu), este listată la Bursa de Valori București, de unde a ratat de puțin delistarea la începutul acestui an. La ultimul preț de închidere consemnat pe 9 septembrie, de 115,00 lei/acțiune, nivel care ar situa capitalizarea de piață a firmei la 91,97 milioane lei (19,02 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa