Transilvania Broker de Asigurare își majorează cu o zecime profitabilitatea la T1. Firma menționează lichiditatea bună care îi asigură acoperirea obligațiilor financiare

Transilvania Broker de Asigurare își majorează cu o zecime profitabilitatea la T1. Firma menționează lichiditatea bună care îi asigură acoperirea obligațiilor financiare
scris 14 mai 2020

Listată în 2017, societatea Transilvania Broker de Asigurare a intermediat prime de peste 100 milioane lei în primul trimestru și și-a sporit astfel atât afacerile, cât și rezultatul net.

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obținut în primele 3 luni ale acestui an venituri din exploatare de 19,55 milioane lei, în creștere cu 11,92% față de cele de 17,47 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Sunt afaceri rezultate în bilanț, care se văd în contextul unei majorări de 9% a primelor de asigurare intermediate, la 102,62 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania menționează în raportarea trimestrială că „indicatorii de lichiditate rămân semnificativ deasupra pragului minim de referință și în dinamică pozitivă în raport cu aceeași perioadă a exercițiului anterior.” Astfel, „Transilvania Broker prezintă o capacitate ridicată de autofinanțare și de acoperire a obligațiilor sale financiare - pe termen scurt, mediu și lung - față de terți.”

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV Senatorul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, are un vot intern în PSD pentru preluarea șefiei ASF. Care sunt raporturile de forțe în Parlament și la ce să ne așteptăm CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Senatorul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, are un vot intern în PSD pentru preluarea șefiei ASF. Care sunt raporturile de forțe în Parlament și la ce să ne așteptăm

În primul trimestru, cheltuielile de exploatare au crescut cu +12,04%, la 17,48 milioane lei, de la 15,60 milioane lei. „Majorarea cheltuielilor cu personalul se aliniază strategiei societății de dezvoltare a mijloacelor electronice online de adresare, abordare și atagere de noi clienți, respectiv, de facilizare și optimizarea relațiilor cu clienții”, explică firma această dinamică. „Aceeași direcție strategică a antrenat creșterea cheltuielilor de promovare și marketing de 4,6, precum și a cheltuielilor pentru software și cu alte servicii executate de terți, cu 28,2%.”

Astfel, rezultatul din exploatare a crescut cu 10,90%, la 2,07 milioane lei, de la 1,87 milioane lei la T1 2019. În același timp, rezultatul net a urcat cu 11,73%, la 1,80 milioane lei, de la 1,61 milioane lei. În 2019 câștigul net s-a ridicat la 4,64 milioane lei.

INFOGRAFIC Antibiotice Iași, profit net trimestrial cu un sfert mai mare în contextul unor facilități fiscale. Cum a navigat compania prin criza coronavirus CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Antibiotice Iași, profit net trimestrial cu un sfert mai mare în contextul unor facilități fiscale. Cum a navigat compania prin criza coronavirus

Datoriile totale ale companiei erau, la data de 31 martie, de 5,34 milioane lei, reduse cu 9,54% față de cele de 5,90 milioane lei de la 1 ianuarie 2020. În același interval de raportare, activele totale ale companiei s-au majorat cu 10,30%, la 13,17 milioane lei, de la 11,94 milioane lei.

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social. Acționarii majoritari au răscumpărat între timp o parte din titluri. La sfârșitul anului trecut, Gabriel Login avea o participație de 45,92% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 30,68% din titluri. La ultimul preț de închidere, de 15,90 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a firmei este de 39,75 milioane lei (8,22 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
bvb
bursa