SIF Transilvania a achiziționat 1% din acțiunile proprii, în cadrul unui program de buy-back aprobat de acționari și finalizat ieri.
Pachetul țintit de până la 1% din capitalul social al SIF Transilvania (SIF3) a fost răscumpărat de societate la finalul sesiunii de ieri. Emitentul a anunțat astăzi că a achiziționat, în perioada începând cu 22 februarie, un număr de 21,84 milioane acțiuni proprii. La prețul mediu de 0,2206 lei/acțiune, cu 4,80% peste cotația de închidere de ieri din piața reglementată, valoarea totală a pachetului de acțiuni achiziționat se ridică la 4,82 milioane lei (1,04 milioane euro).
Programul intermediat de casa de brokeraj WOOD & Company Financial Services se închide cu succes, însă emitentul a anunțat săptămâna trecută că a ieșit din calendarul pentru desfășurarea operațiunii de consolidare a valorii nominale a acțiunilor proprii aprobat de acționari la finalul lunii aprilie și caree ar fi urmat să scoată din acționariat milioanele de deținători ai așa-numitelor pachete reziduale de acțiuni distribuite prin programul de privatizare în masă de acum peste 20 de ani.
CITEȘTE ȘI Efectele expansiunii. TeraPlast, venituri duble la S1 și profit net ameliorat cu o treimeOperațiunea de majorare a valorii nominale a acțiunilor de la SIF Transilvania nu a putut fi dusă la îndeplinire întrucât hotătârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor nu a putut fi publicată în Monitorul Oficial, iar termenele prevăzute inițial au fost depășite. Este o împiedicare în justiție a demersului de către un investitor din cadrul grupului de acționari din jurul omului de afaceri contănțean Constantin Frățilă după un model prin care în urmă cu 2 ani Asociația Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) a „trântit” inițiativa similară a SIF Moldova (SIF2).
După încheierea programului de răscumpărări, pentru SIF Transilvania dispare unul dintre elemente de susținere la cumpărare pe acest emitent. Scopul programului de răscumpărări este acela de a reduce discount-ul de piață cu care acțiunile SIF-ului se tranzacționează sub valoarea activului net. SIF Transilvania, societate cu cel mai mic activ net la sfârșitul primului semestru, de 1,00 miliarde lei, este una dintre cele mai penalizate de piață, cu un discount la prețul de închidere de ieri de 54,45% față de ultima valoare unitară a activului net de 0,4622 lei/acțiune.