Redeschiderea piețelor americane nu readuce volumele la BVB

Redeschiderea piețelor americane nu readuce volumele la BVB

Sursa foto: Wabeno | dreamstime.com

scris 20 feb 2024

Bursa românească s-a corectat cu jumătate de procent pe fondul unei lichidități foarte slabe.

Volatilitatea a revenit în piețele financiare internaționale în contextul primei zile de tranzacționare a săptămânii. În sesiunea precedentă, investitorii din Europa au fost ezitanți să mute decisiv fără o direcție clară din SUA. Aceasta a venit în sens descedent.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, amână listarea la București CITEȘTE ȘI FOTO maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, amână listarea la București

Bursa de Valori București s-a contaminat la acest impuls și a avut o ședință „roșie” în ansamblul ei, respectiv un declin de -0,39% pentru indicele compozit BET-XT și o retragere de 0,47%, până la nivelul de 15.715,60 de puncte pentru indicele reprezentativ BET care ratase marginal depăși8rea maximului istoric în ziua anterioară.

Redeschiderea piețelor americane nu readuce volumele la BVB

Tendința negativă a fost imprimată de sectorul energetic al cărui indice BET-NG a suferit un recul de 0,93%. Dacă cel mai lichid emitent din structura acestuia, cu transferuri de 4,94 milioane lei, OMV Petrom (SNP) a avut un declin de numai 0,42% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,5955 lei/acțiune, în schimb deprecierile au fost mai substanțiale pentru alte simboluri de la acest capitol.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a reușit să blocheze vânzarea deținerilor Fondului Proprietatea la Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom, nu și pe cea la Engie, deja semnată. Declarația ministrului pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a reușit să blocheze vânzarea deținerilor Fondului Proprietatea la Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom, nu și pe cea la Engie, deja semnată. Declarația ministrului pentru Profit.ro

Astfel, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 1,12%, până la prețul de 123,80 lei/acțiune, pe o activitate de 4,54 milioane lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 0,72%, până la prețul de 48,40 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,23 milioane lei, titlurile Romgaz (SNG) au pierdut 1,88%, până la prețul de 52,10 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,75 milioane lei, și titlurile Electrica (EL) au scăzut cu 2,24%, până al prețul de 11,34 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,38 milioane lei.

În general, interesul a fost redus, cu ordine executate în valoare de doar 33,64 milioane lei (6,76 milioane euro) pe segmentul acțiuni, cu primul loc deținut de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au adunat transferuri de 5,29 milioane lei într-o sesiune în care cotația a avansat cu 0,16%, până la prețul de 25,36 lei/acțiune.

EXCLUSIV Nouă mișcare importantă pregătită pe bursă, după Hidroelectrica. Premier Energy tatonează piața pentru o listare, avizată de 2 ani. Primele demersuri pe lângă potențialii investitori CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nouă mișcare importantă pregătită pe bursă, după Hidroelectrica. Premier Energy tatonează piața pentru o listare, avizată de 2 ani. Primele demersuri pe lângă potențialii investitori

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 0,54%, până la prețul de 18,50 lei/acțiune, pe schimburi de 3,23 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 0,19%, până la prețul de 0,5240 lei/acțiune, pe transferuri de 1,34 milioane lei, însă indicele în structura căruia deține ponderea, BET-FI, a câștigat 0,57%, până la nivelul de 58.218,04 puncte. În rest, reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de unitățile de fond ale ETF-ului listat de SSIF TradeVille și Patria Asset Management ce copiază compoziția indicelui BET (TVBETETF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica