Plecări importante din strada Rahmaninov

Plecări importante din strada Rahmaninov
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 07:15

Persoane din conducerea celor 2 foste SIF-uri care își coordonează activitățile din cartierul bucureștean Floreasca au părăsit pozițiile deținute.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În secvență scurtă, conducători al Lion Capital (LION) și Longshield Investment Group (SIF4) s-au retras din toate funcțiile deținute și care îi situau la frâiele societăților de mai mulți ani.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Prima reacție oficială a României după investiția retrasă de belgienii de la ABEE, indicată la 1,4 miliarde euro: Nu este o pierdere! CITEȘTE ȘI VIDEO Prima reacție oficială a României după investiția retrasă de belgienii de la ABEE, indicată la 1,4 miliarde euro: Nu este o pierdere!
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Cele 2 societăți, foste SIF-uri, au avut activități coordonate în mai multe proiecte, iar deciziile pentru cei 2 emitenți erau luate din aceeași clădire, din strada Rahmaninov, din București.

Prima plecare este cea a lui Radu-Răzvan Străuț, vicepreședinte și director general adjunct la Lion Capital (fosta SIF Banat-Crișana), unde președinte este fostul ministru de Finanțe Bogdan Drăgoi. Străuț a părăsit pozițiile deținute, inclusiv cea de membru în Consiliul de Administrație, conducerea societății urmează să fie asigurată de cei 3 directori aflați în funcție.

Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte CITEȘTE ȘI Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte

O altă plecare notanilă este cea a lui Nicușor Buică, care își încetează relațiile contractuale de mandat în funcția de director general al SAI Muntenia Invest, societatea care asigură administrarea Longshield Investment Group (SIF4). La baza deciziei de a pleca stau motive personale și familiale.

Sergiu Mihailov, director administrare corporativă la SAI Muntenia Invest, care are autorizarea supraveghetorului ASF, a fost desemnat ca înlocuitor temporar al directorului general până la numirea de către Consiliul de Administrație și avizarea de către autoritatea de reglementare a unei persoane pe poziția părăsită de Buică.

SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite

Străuț are o experiență bogată în piețele financiare românești, mai întâi la Deloitte, unde a lucrat 7 ani pe diverse poziții, ca partener la casăp de avocatură și, din anul 2017, în cadrul SIF Banat-Crișana și Lion Capital.

Buică a fost unul din cei mai vechi brokeri din piață și își leagă numele de redresarea și pregătirea pentru preluare a companiei Elpreco din Craiova, achiziționată în anul 2007 de grupul irlandez CRH. Pasager, el a ocupat, acum 10 ani, poziția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar din anul 2016 a venit la SAI Muntenia Invest.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor buica
bvb
bursa
radu straut
longshield investment group
sai muntenia
lion capital