Pierdere de 2,5 milioane lei la jumătatea anului pentru Romcarbon

Pierdere de 2,5 milioane lei la jumătatea anului pentru Romcarbon
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 aug 2024

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a redus în primele 6 luni ale anului cu 75,71 câștigul pretaxare EBITDA individual, la 2,57 milioane lei, de la 10,58 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Romcarbon Buzău (ROCE) a realizat în primul semestru venituri din contractele cu clienții la nivel individual de 108,27 milioane lei, în scădere cu 3,56% față de cele de 112,27 milioane lei din exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime au coborât cu 2,23%, la 77,25 milioane lei, de la 79,01 milioane lei, iar cheltuilelile cu beneficiile angajaților au urcat cu 18,47%, la 26,62 milioane lei de la 22,47 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, compania afișează o pierdere de 2,58 milioane lei, față de rezultatul total global la nivel individual pozitiv, de 5,22 milioane lei, de la S1 2023. Pe întreg anul trecut, profitul net a fost de 3,49 milioane lei. La nivel de grup, rezultatul negativ semestrial este chiar mai mare, de 5,14 milioane lei, prin pierderea de 2,72 milioane lei afișată de sucursala Living Jumbo Industry.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Oil Terminal și-a majorat profitul cu aproape 43%. Au crescut și cantitățile de țiței și motorină operate, și tarifele percepute CITEȘTE ȘI Oil Terminal și-a majorat profitul cu aproape 43%. Au crescut și cantitățile de țiței și motorină operate, și tarifele percepute

La data de 30 iunie, activele grupului se situau la 277,12 milioane lei, în scădere cu 5,18% față de cele de 292,57 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile au fost tăiate cu 5,18%, la 132,83 milioane lei, de la 140,52 milioane lei.

„În cazul sectorului Prelucrate Polipropilenă, incertitudinea și instabilitatea pieței sunt în continuare cauza principală pentru scăderea profitului", spune în mesajul către investitori din raportarea trimestrială directorul general Huang Liang Neg. Pentru sectorul Prelucrate Polistiren, ne așteptăm să punem în funcțiune în luna noiembrie o nouă linie de producție, care va crește productivitatea și va reduce costul materiilor prime, datorită noii tehnologii utilizate. Această investiție ne permite, de asemenea, să preluăm noi comenzi. În acest moment suntem într-un stadiu avansat de discuții cu un potențial client pentru a contracta capacitatea suplimentară a sectorului.” 

Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor CITEȘTE ȘI Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor

Romcarbon – companie care vara trecută a anunțat accesarea unui program prin PNRR pentru construcția unei centrale bazată pe energie solară, investiție de 5,58 milioane lei – este listată la cota BVB și are acționariat majoritar din Taiwan.

La ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,1650 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 87,16 milioane lei (17,51 milioane euro). Un raport de analiză al BRK Financial Group indică un preț-țintă de 0,1700 lei/acțiune, foarte apropiat de nivelurile actuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa