Compania Golden Food Snacks, fabricant de chipsuri și pufuleți, deținută de grecul Konstantinos Mitzalis, se împrumută pe piața obligatară și intenționează aducerea titlurilor la Bursa de Valori București.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI FOTO SensoDays a dat start zilelor cu zâmbete alături de cinci fotografiO nouă emisiune de obligațiuni corporative ar urma să ajungă la cota Bursei de Valori București. Golden Food Snacks, din industria alimentară, vrea să lanseze obligațiuni pentru o sumă până la 7 milioane lei. Compania este controlată de GF Holdings Limited, înregistrată în Cipru și deținută de omul de afaceri grec Konstantinos Mitzalis.
Titlurile obligatare vândute prin plasament privat ar urma să aibă maturitate de 3 ani și o rată anuală a dobânzii de maximum 10%, cu principalul încasat la scandență și plata cuponului efectuată trimestrial. Emisiunea va fi considerată încheiată cu succes la plasamente de minimum 1,66 milioane lei, iar ulterior titlurile ar urma să fie listate la BVB.
CITEȘTE ȘI ASF dispune: SIF Oltenia trebuie să convoace AGA. Solicitarea de convocare din partea SIF Banat Crișana care avea pe ordinea de zi revocarea președintelui Tudor Ciurezu fusese inițial respinsăNăscut la Chicago, Mitzalis a studiat în SUA, iar la prima sa prezență pe piața românească a dezvoltat mărcile Tasty Foods și Star Foods pe care le-a vândut către PepsiCo. În anul 2009, Golden Food Snacks a achiziționat mărcile Elmas, cu vânzări de alune și semințe. Compania, cu fabrică la Filipeștii de Pădure, mai desface semințe și sub brandul Deli, ca și fructe deshidratate, chipsuri de cartofi, snacksuri din porumb și pufuleți cu mărcile Kido și Ringos.
De asemenea, firma produce și ambalează pentru vânzările sub mărci private de către mari retaileri precum Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Profi și Real.
Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.
Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte și Idea Bank România.