EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

Un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, a fost vândut integral marți la cota Aero a Bursei de Valori București, în prima zi de listare, a declarat pentru Profit.ro Cezar Stroe, acționar majoritar și directorul general al companiei.

Listarea iHunt a fost anunțată în premieră de Profit.ro în luna februarie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Am scos la vânzare 10% din acțiunile companiei, respectiv 1.410.000 de titluri. Toate au fost vândute. Nu voi scoate alte pachete de acțiuni la vânzare, mă opresc aici și mă voi concentra pe activitatea firmei", a spus Stroe.

Anterior, Stroe a declarat că dorește să listeze între 10% și 25% din acțiunile companiei.

Ieri, pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO, în prima zi de prezență în ring, titlurile comerciantului de telefone mobile iHunt (HUNT) au atras schimburi de 1,48 milioane lei, primele în regimul pieței de capital, în condițiile în care listarea este tehnică și nu a fost precedată de o ofertă publică.

EXCLUSIV Rockefeller a activat programul de retragere de pe piața imobiliară românească. Și-a vândut deja din proprietățile acumulate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rockefeller a activat programul de retragere de pe piața imobiliară românească. Și-a vândut deja din proprietățile acumulate

Au fost schimbate 12% din acțiunile proprii, iar titlurile au închis la un preț care situează capitalizarea bursieră a societății cu puțin peste 12 milioane de lei.

Astfel, la prețul de închidere de 0,8650 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a iHunt este de 12,19 milioane lei (2,58 milioane euro).

Prețul de deschidere al acțiunilor iHunt a fost de 0,74 lei/titlu și a urcat până la un maxim de 1,1 lei/titlu.

Au fost nu mai puțin de 561 de tranzacții la prețuri între un minim de 0,7400 lei/acțiune, consemnat la începutul sesiunii, și un maxim de 1,1000 lei/acțiune, atins tot în prima oră de tranzacționare, ecartul dintre cele 2 valori fiind de 48,65%. Aceste schimburi s-au ridicat la 1,48 milioane lei, a 5-a dintre toate simbolurile de la BVB.

Sesiunea de tranzacționare a parcurs 3 secvențe distincte în evoluția cotației. Astfel, în primele minute a fost un impuls ascendent important. Acesta a fost urmat de o mișcare corectivă puternică, pentru ca ultima parte a ședinței să fie caracterizată de o etapă de consolidare pe măsură ce aceste acțiuni și-au găsit elemente de echilibru. Graficul intraday de mai jos surprinde aceste mișcări ale pieței.

EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

Finalul zilei a găsit titlurile iHunt la nivelul de 8650 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a iHunt este de 12,19 milioane lei (2,58 milioane euro). Este o valoare apropiată de cea din scenariul de bază care dădea un nivel de 2,60 milioane de euro pentru titlurile companiei.

Ordinele de cumpărare nu au avut forța de a susține cotația către prețuri cât de cât apropiate de nivelul de 1,3400 lei/acțiune care ar fi dat firmei cu numai 4 ani vechime o capitalizare de piață de 3,9 milioane lei conform scenariului neutru considerat prudent de către intermediarul SSIF Goldring, conform afirmațiilor Irinei Anghel, șef al departamentului de consultanță din cadrul casei de brokeraj. Uin al 3-lea scenariu, optimist, avansa un preț de 1,9000 lei/acțiune, care ar da societății o capitalizare de piață de 5,70 milioane euro.

Prezent la deschiderea ședinței de tranzacționare de ieri, Cezar Stroe, șef executiv și acționar majoritar al iHunt, declara că vede prezența pe bursă ca o modalitate de a crește vizibilitatea companiei astfel încât să atragă viitori parteneri strategici. Este o încredere care ar urma să se transefer chiar și la consumatorii finali.

EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil

Înainte de listare, Cezar Cătălin Stroe deținea 99,5% din capitalul social al companiei, restul titlurilor revinind lui Liviu Corneliu Stroe, potrivit datelor www.termene.ro.

Listarea a fost realizată prin intermediul brokerului Goldring.

iHunt technology Import Export Ploiești a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Compania administrează magazinul online www.ihunt.ro.

Obiectivul strategic al companiei este de a ajunge, într-un orizont de timp de 2 ani, cel mai mare importator direct de telefoane mobile chinezești sub marcă proprie, prezente în portofoliile marilor operatori locali. Firma a început în 2015 cu activitate de distribuire de telefoane mobile fabricate din China, dar din 2017 a început și vânzarea de aparate sub marcă proprie. Deja anul trecut telefoanele marca iHunt reprezentau 80% din vânzările firmei.

EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

În prima parte a lunii decembrie 2018, asociații companiei au hotărât schimbarea formei juridice a firmei din societate cu răspundere limitată (SRL) în societate pe acțiuni (SA), administrată în sistem unitar.

“Capitalul social al iHunt Technology Import-Export SA, în valoare de 1.410.000 lei, integral vărsat și constituit prin aport în numerar va fi împărțit într-un număr de 14.100.000 acțiuni ordinare, nominative, indivizibile, de valoare egală, emise în formă dematerializată, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune. (…) Acțiunile sunt emise în formă dematerializată și, după admiterea la tranzacționare pe una din piețele administrate de Bursa de Valori București, vor fi tranzacționate pe respectiva piață, în conformitate cu prevederile legislației aplicabile pieței de capital și a altor reglementări incidente acesteia”, se arată într-o hotărâre a acționarilor din 13 decembrie 2018.

Afacerile companiei au atins 24,7 milioane de lei în 2018, de la 24,1 milioane de lei în 2017 și 13,1 milioane lei în 2016. În schimb, profitul net a scăzut în 2018 la 482.339 lei, de la 2,14 milioane de lei în anul precedent.

Pentru acest an și 2020, Stroe vrea să pătrundă cu iHunt pe piețe din Europa, demers susținut de o investiție realizată în 2018.

iHunt este primul magazin online și brand de electronice listat la Bursa de Valori București pe piața Aero.

Simbolul la tranzacționare este HUNT.

Potrivit datelor companiei, pe lângă magazinul online iHunt, iHunt își prezintă produsele, inclusiv telefoanele marca proprie, prin eMag (eMag Furnizor Marfa, eMag Marketplace, eMag Bulgaria, eMag Ungaria), Carrefour (furnizor marfă și Marketplace), Cel.ro, Evomag, Badabum, MediaGalaxy, IT Galaxy, DC_Shop.ro, MarketOnline.ro, Domo.ro etc.

În iulie 2018, firma a încheiat un parteneriat de colaborare cu Telekom România, un pas important în consolidarea imaginii și poziției iHunt în sectorul de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihunt
telefoane
listare
bvb
aero
actiuni
capitalizare