Musk: Goldman Sachs și Silver Lake acordă consultanță pentru retragerea Tesla de la bursă

Musk: Goldman Sachs și Silver Lake acordă consultanță pentru retragerea Tesla de la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2018

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris luni pe Twitter că banca de investiții Goldman Sachs și fondul Silver Lake acordă consultanță financiară pentru planul său de a retrage producătorul de automobile electrice de la bursă, transmite Reuters.

Anunțul reprezintă cel mai recent efort al fondatorului Tesla de a crește credibilitatea planului său de 72 de miliarde de dolari de a retrage compania de la bursă, în urma anunțului său de săptămâna trecută potrivit căruia finanțarea este asigurată, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acel prim anunț, făcut tot pe Twitter, a dus la procese din partea investitorilor și la o investigație a Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare, legate de acuratețea afirmației sale.

Viena, desemnată cel mai bun oraș de locuit în 2018 CITEȘTE ȘI Viena, desemnată cel mai bun oraș de locuit în 2018

Musk a postat luni cea mai detaliată viziune a sa referitoare la modul în care poate avea loc acordul de retragere a Tesla de la bursă, dar acțiunile companiei au închis în stagnare, indicând scepticismul investitorilor.

O sursă apropiată situației a declarat că fondul Silver Lake oferă consultanță pentru încheierea unui acord fără compensații și că fondul nu a fost angajat oficial în calitate de consilier financiar. Fondul este cunoscut pentru atragerea de finanțare în vederea achizițiilor în sectorul tehnologic și nu pentru consultanță în domeniul investment banking.

În plus, Silver Lake, care a contribuit cu 1,4 miliarde de dolari, sub formă de acțiuni, la acordul din 2013 prin care Dell a fost retrasă de la bursă, nu discută în prezent despre o participare a sa la acest acord în calitate de investitor, a adăugat sursa.

Reprezentanții Silver Lake și Goldman Sachs au refuzat să comenteze.

Musk a mai spus că firmele de avocatură Wachtell, Lipton, Rosen & Katz și Munger, Tolles & Olson vor acorda consultanță juridică pentru acest plan. Reprezentanții ambelor firme de avocatură nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Musk a șocat piețele săptămâna trecută anunțând pe Twitter că se gândește să retragă Tesla de la bursă pentru 420 de dolari pe acțiune. Acțiunile Tesla au încheiat tranzacțiile de luni la prețul de 356,41 dolari pe unitate.

Musk a mai declarat luni că managerul fondului suveran saudit și-a exprimat de mai multe ori sprijinul pentru retragerea Tesla de la bursă, cel mai recent acum două săptămâni, dar a precizat că discuțiile ocntinuă atât cu acest fond cât și cu alți investitori.

”A, plecat de la întâlnirea de pe 31 iulie (cu fondul saudit) fără nicio îndoială că poate avea loc un acord cu fondul suveran saudit și că este doar o chestiune de timp ca procesul să aibă loc”, a spus Musk.

Acesta este motivul pentru care am afirmat în anunțul din 7 august că ”finanțarea este asigurată”.

Musk a mai spus că fondul suveran al Arabiei Saudite l-a abordat în în mod repetat, în ultimii doi ani, pentru a trece Tesla în proprietate privată, iar cea mai recentă întâlnire a avut loc după ce acest fond a cumpărat o participație de aproape 5% la Tesla.

Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite administrează active de peste 230 de miliarde de dolari, dar aproape 65% din acestea sunt la companii saudite mari, iar restul suunt angajamente de finanțare către un fond de investiții în infrasturctură americană al grupului Blackstone sau la Vision Fund, deținut de SoftBank.

Fondul saudit intenționează să vândă participația sa de 70 de miliarde de dolari la Saudi Basic Industries, grupului petrolier Aramco, pentru a elibera fonduri pentru încheierea unor noi tranzacții, dar finalizarea vânzării ar putea dura luni de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
bursa
silver lake