IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net

IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 sep 2024

Producătorul de utilaje și mașini unelte IAMU are o dinamică negativă la bilanțul de profit și pierdere, dar taie masiv din datorii.

IAMU Blaj (IAMU) a realizat în primul semestru 2024 venituri din exploatare de 48,37 milioane lei, cu 16,15% mai mici decât cele de 57,69 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „Managementul societății apreciează rezultatele obținute la 30 iunie 2024 ca fiind în conformitate cu așteptările sale și corelate cu strategia de dezvoltare a firmei”, este mesajul către investitori..

Urmărește-ne și pe Google News

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au redus cu 14,62%, la 44,96 milioane lei, de la 52,66 milioane lei. Astfel, compania a afișat un profit net de 2,66 milioane lei, cu 32,14% mai mic decât cel de 3,92 milioane lei de la S1 2023.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită CITEȘTE ȘI Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită

La data de 30 iunie, activele totale ale IAMU Blaj se situau la 99,23 milioane lei, în scădere cu 12,19% față de cele de 113,01 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost tăiate cu 33,90%, la 32,05 milioane lei, de la 48,49 milioane lei.

IAMU Blaj este în portofoliul Lion Capital (LION), care controlează 96,53% din titlurile societății, pachet rotunjit printr-o tranzacție cu Infinity Capital Investments (INFINITY) de vara trecută. Free-float-ul mic face ca titlurile companiei să se tranzacționeze sporadic pe piața AeRO de la BVB. La ultimul preț de închidere de 10,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 95,00 milioane lei (19,09 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
iamu blaj
lion capital
bursa
bvb
infinity capital investments