Goldman Sachs avertizează cu privire la cât de repede s-a redresat încrederea pe piața financiară globală după scăderea accentuată a acțiunilor în august

Goldman Sachs avertizează cu privire la cât de repede s-a redresat încrederea pe piața financiară globală după scăderea accentuată a acțiunilor în august
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Revenirea rapidă a încrederii pieței financiare globale în urma vânzărilor semnificative de active riscante ar trebui văzută ca un motiv de îngrijorare, potrivit șefului pentru cercetare în alocarea activelor la Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann, citată de CNBC.

Christian Mueller-Glissmann a spus că investitorii ar putea considera că scăderea acțiunilor de la începutul lunii august este ceva asemănător cu ”o lovitură de avertizare”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Profitul Electrica SA a scăzut cu peste 28%. Câți bani are de primit de la stat CITEȘTE ȘI Profitul Electrica SA a scăzut cu peste 28%. Câți bani are de primit de la stat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Piețele bursiere au început luna sub o presiune intensă, deoarece îngrijorările legate de o posibilă recesiune din SUA și de relansarea popularelor ”tranzacții” legate de yenul japonez au dus la scăderea acțiunilor de la niveluri record.

Indicele american S&P 500 a pierdut 3% pe 5 august, înregistrând cea mai mare scădere de o zi din 2022.

De atunci, însă, așteptările privind reducerea iminentă a ratei dobânzii din partea Rezervei Federale și îmbunătățirea datelor economice din SUA au făcut ca acțiunile să crească.

S&P 500 a crescut cu 8% din 5 august, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu peste 6%.

”Pentru asta, ai avut cam una sau două luni în care poziționarea și încrederea se aflau la capătul superior al intervalului. Oamenii au fost optimiști. Ați avut surprize macro-negative din SUA cu aproximativ o lună și jumătate înainte de aceasta și ați început să vedeți că și surprizele macro-europene și din China devin negative”, a spus Mueller-Glissmann.

El a spus că ”ceea ce este îngrijorător acum este cât de repede a revenit piața la locul în care eram înainte... dar cu siguranță asta arată că, din păcate, aproape că ne-am întors la aceeași problemă cu care ne-am aflat acum o lună.”

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată

Participanții de pe piață așteaptă în prezent publicarea unui raport cheie privind inflația din SUA pentru a obține o imagine mai bună asupra sănătății celei mai mari economii din lume.

Datele privind prețurile pentru cheltuielile de consum personal din SUA, indicatorul preferat de inflație de către Rezerva Federală, sunt programate să fie publicate vineri.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că ”a sosit momentul ca politica monetară să se ajusteze”, susținând așteptările pentru o reducere a ratei dobânzii la întâlnirea băncii centrale din 18 septembrie.

Powell a refuzat să ofere indicații exacte cu privire la momentul sau amploarea reducerii dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
actiuni
piața financiară