Fidelis ultima zi: Valoarea subscrierilor o depășește pe cea de la ediția precedentă

Fidelis ultima zi: Valoarea subscrierilor o depășește pe cea de la ediția precedentă

Sursa foto: Josepalbert13 | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Persoanele fizice au subscris în programul Fidelis, conform datelor din ultima zi de derulare, 1,7 miliarde lei și 311 milioane euro.

Profit.ro a anunțat anterior că, în oferta de obligațiuni guvernamentale tranzacționabile la bursă prin programul Fidelis, preferințele investitorilor merg către titlurile cu scadențe scurte și instrumentele financiare denominate în euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru cele 5 emisiuni de titluri de stat dematerializate pentru populație puse în vânzare de Ministerul Finanțelor, în sistemul Bursei de Valori București, înainte de ultima zi de subscriere, s-au adunat peste 16.300 de ordine, valoarea agregată a acestor plasamente ridicându-se la echivalentul a 466,84 milioane euro, relevă datele analizate de Profit.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Deja, participarea este mai bună decât cea de 432,86 milioane euro de la exercițiul derulat în prima parte a verii. Oferta-record a fost cea de primăvară, când plasamentele s-au ridicat la echivalentul a 640,64 milioane euro.

Transgaz și-a dublat profitul la jumătatea anului CITEȘTE ȘI Transgaz și-a dublat profitul la jumătatea anului

Dacă plasamentele sunt destul de echilibrate între monede, cu 55,41% înclinând cătgre instrumentele denominate în moneda unică europeană, în schimb, iese în evidență preferința clar pentru instrumentele financiare cu scadența la 1 an care întrunesc 63,30% din totalul subscrierilor.

Cel mai mare interes, de 176,00 milioane euro, este manifestat pentru titlurile de stat denominate în euro și cu scadența anul viitor (R2508BE), ale căror dobândă este de 4,00%.

Vrancart își adâncește pierderea afișată după primul trimestru. Compania mizează pe o recuperare în a 2-a parte a anului CITEȘTE ȘI Vrancart își adâncește pierderea afișată după primul trimestru. Compania mizează pe o recuperare în a 2-a parte a anului

La lei, pentru titlurile de stat scadente în august 2025 (R2508A) și care oferă o dobândă de 5,80%, subscrierile au fost de 439,00 milioane lei (88,20 milioane euro). Prin contrast, participarea a fost mai mică, de 156,00 milioane lei (31,34 milioane euro), pentru titlurile de stat cu aceeași maturitate, dar care au bonificația de 6,80% dată de criteriul nefinanciar al donării de sânge (R2508B).

Promovată, în premieră în programul Fidelis, maturitatea de 5 ani la lei (R2908A) a strâns o participare remarcabilă, cele aproape peste 4.000 de ordine având o valoare agregată de  441,00 milioane lei (88,60 milioane euro). Investitorii sunt atrași de randamentul anual de 7,00%. Interesul este chiar mai mare decât pentru titlurile denominate în moneda unică europeană pe aceeași scadență (R2908AE) și cu un cupon al dobânzii de 5,00%, care au adunat subscrieri de 82,70 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb
dobanzi
mfp
fidelis