CONFIRMARE Glissando Garden vine la bursă. Noi anunțuri, la Profit Piața de Capital.forum

CONFIRMARE Glissando Garden vine la bursă. Noi anunțuri, la Profit Piața de Capital.forum
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 mai 2024

Într-o mișcare anticipată de Profit.ro încă de la începutul anului, compania Glissando Garden, furnizor de plante, produse pentru protecția plantelor, unelte și utilaje pentru grădinărit și decorațiuni pentru casă și grădină fondat în anul 1991, vine la cota Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București săptămâna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cum dezghețăm piața listărilor, ce noi IPO sunt de așteptat, inclusiv de la companii de stat, lecții din experiența companiilor care s-au listat, perspective pentru investitorii de retail, ce poate atrage populația să-și plaseze banii pe piața de capital, ce schimbări de reglementare sunt așteptate de la ASF, ce oportunități de investiții au fondurile de pensii, cum va arăta piața derivatelor și pe ce lichiditate vom putea miza în anii următori sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate, pe 13 iunie, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. DETALII AICI

Glissando Garden, jucător important pe segmentul Home&Garden, cu sediul în Timișoara, se listează pe data de 3 iunie pe piața AeRO de la BVB sub simbolul bursier GGC. Compania nu a derulat ofertă publică sau plasament privat, fiind vorba de o listare tehnică, ceea ce înseamnă că acționarul majoritar Ioan Biianu, cu o participație de 80,11% din cele 41,25 milioane de acțiuni sau unul din ceilalți acționari existenți vor pune pachete în piața secundară.

Profit.ro a semnalat încă din luna ianuarie a acestui an că societatea a demarat procedurile de listare.

DOCUMENT Hidroelectrica schimbă bugetul: minus de 14% la profit și dividende. Cauze: ieftinirea energiei și creșterea unor cheltuieli, inclusiv a salariilor. Investiții mai mici. Problemele din domeniu, la Maratonul Energiei CITEȘTE ȘI DOCUMENT Hidroelectrica schimbă bugetul: minus de 14% la profit și dividende. Cauze: ieftinirea energiei și creșterea unor cheltuieli, inclusiv a salariilor. Investiții mai mici. Problemele din domeniu, la Maratonul Energiei

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri netă la nivel individual de 22,32 milioane lei, în scădere cu 12,60% față de cea de 25,54 milioane lei din exercițiul financiar precedent, conform memorandumului de listare.Câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat cu 14,68%, la 2,99 milioane lei, de la 2,61 milioane lei. la nivel de grup, cifra de afaceri a avut un declin de 1,13%, la 123,02 milioane lei, de la 124,43 milioane lei.

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare s-au redus cu 17,79%, la 19,52 milioane lei, de la 23,74 milioane lei. Astfel, societatea a avut un profit net de aproximativ 924.000 de lei, cu 56,87% mai mare decât cel de aproape 559.000 de lei obținut în 2022. la nivel de grup, compania raportează o pierdere de aproximativ 636.000 de lei, comparativ cu profitul net de 1,13 milioane lei din exercițiulo anterior.

DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer – afaceri în scădere la T1, pe fondul ajustării cu un sfert a prețului laptelui CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer – afaceri în scădere la T1, pe fondul ajustării cu un sfert a prețului laptelui

În cadrul grupului de firme, Glissando SRL asigură segmentul comerțului cu ridicata al produselor chimice, Tellurium Chemical Co este axată pe fabricarea pesticidelor și a altor produse agriochimice și Confmet are activitatea în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În anul 2015, compania a finalizat un depozit de cereale în localitatea Voiteg, județul Timiș, capacitatea acestuia ridicându-se la 20.000 de tone.

La 31 decembrie 2023, Glissando Garden concentra active totale de 31,70 milioane lei, cu 7,32% mai mici decât cele de 34,20 milioane lei de la sfârșitul anului 2022. În aceeași perioadă, datoriile totale au coborât cu 12.,57%, la 22,85 milioane lei, de la 26,14 milioane lei.

Grupul de firme Glissando a fost lansat în anul 1991, la Timișoara, odată cu fondarea companiei Glissando SRL. De la început, domeniul de activitate a fost comercializarea produselor pentru agricultură și protecția plantelor. Ulterior, prin înființarea companiei Tellurium Chemical Co SRL în anul 1993, activitatea grupului se dezvoltă atât în direcția formulării de pesticide și îngrășăminte cât și microambalarea acestor produse.

Magazinul Bucur Obor aduce un profit net de peste 1 milion de euro la T1 CITEȘTE ȘI Magazinul Bucur Obor aduce un profit net de peste 1 milion de euro la T1

În anul 1998 a fost achiziționată compania Confmet SA, al cărei principal domeniu de activitate este realizarea de construcții. Aceasta companie ajută grupul Glissando în dezvoltarea rețelei de distribuție și stocare a produselor de protecția plantelor, la nivel național prin implicarea în construcția spațiilor destinate activităților grupului.

Cerințele pieței pentru produse conexe agriculturii, produse din gama hobby, au condus la înființarea, în anul 2011, a firmei Glissando Garden Center SRL și inaugurarea, în anul 2015, a primului magazin de tip Garden Center din România, la Timișoara.

În prezent, compania Glissando deține o rețea națională de 18 depozite cu peste 20.000 mp suprafață destinată depozitării și de 49 fitofarmacii, cu peste 3.000 mp suprafață de vânzare cu amănuntul, fiind una dintre companiile de top în domeniu.

Grupul Glissando are peste 250 de angajați și o cifră de afaceri consolidată de 40 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
glissando garden
bursa
bvb