Compania care deține marca Allview a livrat 2 centrale fotovoltaice. Totuși, afișează un declin de 20% al veniturilor la T1

Compania care deține marca Allview a livrat 2 centrale fotovoltaice. Totuși, afișează un declin de 20% al veniturilor la T1

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 mai 2024

Allview Solar Energy a finalizat două proiecte importante,  pentru instalarea centralelor fotovoltaice, totalizând o putere de 741 kWp. Compania-mamă Visual Fan și-a diminuat profitabilitatea în primele 3 luni ale anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Divizia Allview Solar Energy, specializată în implementarea de soluții de energie verde și parte a companiei Visual Fan (ALW), a finalizat cu succes și intr-un termen foarte scurt, a 2 proiecte cheie, pentru importante companii private din România.

Primul proiect se referă la instalarea unei centrale fotovoltaice hibride, de 394,4 kWp, pe noul sediu din județul Ilfov, al unuia dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România. Proiectul, de tip Full EPC, a constat în prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj și punere în funcțiune, iar toate aceste etape au fost realizate în doar 2 luni și jumatate de la semnarea contractului.

Cel de-al doilea proiect a implicat instalarea unui sistem fotovoltaic, de 347,05 kWp, pentru o companie producăoare de mobilă din județul Maramureș. Proiectul, de tip Full EPC, a constat în prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj și punere în funcțiune, iar întregul proces a fost finalizat în doar o luna și jumătate de la semnarea contractului.

Life is Hard raportează o prăbușire a profitului net la T1. Tăiere drastică a datoriilor comerciale CITEȘTE ȘI Life is Hard raportează o prăbușire a profitului net la T1. Tăiere drastică a datoriilor comerciale

Cu toate acestea, debbutul de an nu este bun la nivel de grup sub aspectul rezultatelor financiare. Visual Fan, venită pe piața AeRO de la BVB în anul 2021, a înregistrat la nivel individual, în primul, venituri din exploatare de 13,47 milioane lei, cu 21,91% mai mici decât cele de 17,25 milioane lei din exercițiul finianciar precedent. Compania prezintă în raportarea trimestrială dinamica multianuală afacerilor din activități recurente.

Compania care deține marca Allview a livrat 2 centrale fotovoltaice. Totuși, afișează un declin de 20% al veniturilor la T1

„Considerăm că indicatorii înregistrați sunt în linie cu așteptările noastre pentru acest prim trimestru, dar rămânem atenți la schimbările contextului economic și politic, concentrândune permanent pe adaptarea tendințelor globale la cerințele și nevoile pieței,chiar daca începutul lui 2024 a impus o frânare a creșterii economice atât pe plan intern, cât și pe plan extern, din cauza încetinirii comerțului mondial și a inflației accelerate din România”,  spune în raportarea trimestrială CEO-ul Lucian Peticilă. „Previzionăm faptul că investițiile realizate în primul trimestru, precum și strategiile comerciale adoptate, se vor reflecta în creșterea vânzărilor înregistrate pe parcursul trimestrelor următoare, ale anului 2024.

Simtel – contracție a afacerilor cu 30%, dar triplare a profitului net CITEȘTE ȘI Simtel – contracție a afacerilor cu 30%, dar triplare a profitului net

Cheltuielile de exploatare au coborât anul trecut cu 20,96%, la 12,97 milioane lei, de la 16,41 milioane lei, la T1 2023. În același interval de raportare, rezultatul net a coborât cu 11,96%, la aproximativ 574.000 de lei, de la aproximativ 652.000 de lei. Profitul net la nivel de grup a foat de 1,02 milioane lei.

La 31 martie, Visual Fan avea un activ total de 105,14 milioane lei, în creștere cu 3,70% față de cel de 101,39 milioane lei de la finalul primuul trimestru din 2023. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au redus cu 1,95%, la 25,61 milioane lei, de la 26,12 milioane lei. Titlurile Visual Fan s-aue piața AeRO a Bursei de Valori București în anul 2021. La ultimul preț de închidere de 15,60 lei/acțiune capitalizarea bursieră a societății se situează la 104,00 milioane lei (20,90milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
allview
vidual fan
bursa
bvb