Bursele din Asia scad, cotația țițeiului crește, pe fondul riscurilor din Orientul Mijlociu

Bursele din Asia scad, cotația țițeiului crește, pe fondul riscurilor din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:19

Bursele din Asia înregistrau miercuri dimineața scăderi semnificative, urmând tendința de pe Wall Street, iar cotațiile la țiței au crescut, într-un moment în care sporesc temerile privind un conflict generalizat în Orientul Mijlociu, în condițiile în care Iranul a început marți să lanseze rachete asupra Israelului, transmite Reuters.

Investitorii se îndreaptă către active mai sigure, cotația aurului a ajuns aproape de un nivel record ridicat, dolarul s-a apreciat semnificativ față de euro, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Glissando Garden Center raportează creșteri ale afacerilor și profitului net la S1 CITEȘTE ȘI Glissando Garden Center raportează creșteri ale afacerilor și profitului net la S1
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze înregistra un declin de 1,5%, indicele KOSPI din Coreea de Sud a scăzut cu 1,3% iar Bursa din Australia înregistra un recul de 0,3%. Indicele MSCI din regiunea Asia-Pacific a scăzut cu aproximativ 0,5%.

Bursele din China și Hong Kong sunt închise marți datorită unor sărbători publice.

"În contextul volatilității de pe piețe, evoluțiile geopolitice afectează economia, câștigurile companiilor sau răspunsul băncilor centrale, în principal pentru că jucătorii de pe piață nu evaluează corespunzător riscurile legate de aceste evenimente", a apreciat Chris Weston, de la Pepperstone.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a crescut marți cu 1,86 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 73,56 dolari. Avansul a continuat miercuri, cotația barilului ajungând la 74,33 dolari.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna noiembrie a crescut marți cu 1,66 dolari, la 69,83 dolari, apoi a urcat la 70,73 dolari.

Uncia de aur a scăzut ușor, cu 0,16%, la 2.658,63 dolari, după ce anterior a urcat cu peste 1%, aproape de nivelul ridicat record de luna trecută, de 2.685,42 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
asia