Bursa românească își continuă mișcarea de revenire. Investitorii încă trag nădejde că băncile vor aduce bani în portofoliile lor

Bursa românească își continuă mișcarea de revenire. Investitorii încă trag nădejde că băncile vor aduce bani în portofoliile lor

Sursa foto: Paketesama / dreamstime.com

scris 9 apr 2020

Într-un context favorabil pe bursele lumii, și indicii principali de la BVB câștigă un procent și jumătate, tractați de acțiunile bancare. La BRD a apărut o perspectivă numai a amânării dividendului, iar la o săptămână de la recomandarea BNR, în sensul renunțării la repartizări din câștigul pe 2019, Banca Transilvania nu a mutat în acest sens.

Impulsul de revenire început încă de la jumătatea lunii la Bursa de Valori București și care s-a accelerat în aceste zile are o nouă forțare în sesiunea de astăzi. La orele prânzului, indicele reprezentativ BET a urcat cu 1,58%, până la nivelul de 8.126,37 puncte, într-un context în care contractele futures pe indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei americane s-au întors peste reperul de 23.500, influențând favorabil debutul de sesiune din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele celor mai lichide acțiuni românești a străpuns inclusiv maximele intraday din ședințele precedente, când s-a oprit în zona retragerii Fibonacci de 38,2% a scăderii din martie, așa cum se vede pe graficul zilnic provizoriu atașat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Bursa românească își continuă mișcarea de revenire. Investitorii încă trag nădejde că băncile vor aduce bani în portofoliile lor

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) dădeau tonul acestei reveniri, cu un salt de 3,27%, până la prețul de 1,9580 lei/acțiune, în condițiile în care la o săptămână de la venirea recomandării Băncii Naționale a României în sensul încorporării la capitalurile proprii a câștigurilor aferente anului 2019, instituția de credit nu s-a repliat pentru a renunța la propunerea din AGA de bilanț în vederea distribuirii unor dividende în valoare însumată de 600 milioane de lei.

În același sens de încurajare pentru investitori, că totuși căderile de cotații ar putea fi ameliorate de repartizări de cash, vine o amendare a convocatorului pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la BRD Groupe Société Générale (BRD) din aprilie și în care propunerea acționarului majoritar francez pentru trecerea sumei de 1,53 miliarde lei la rezultatul reportat are o variantă concurentă chiar din partea Consiliului de Administrație și care vizeazăn reinstituirea dividendului brut de 1,64 lei/acțiune anunțat înainte de criza coronavirus, schimbarea fiind doar la nivelul mutării datei plății pentru 27 noiembrie, de la 3 iunie. Titlurile instituției de credit se apreciau cu 2,07%, până la prețul de 11,82 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 400.000 de lei.

Fondurile de pensii NN au depășit reperul de 10% din acțiunile Băncii Transilvania, valoarea deținerii fiind de aproape 1 miliard de lei CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii NN au depășit reperul de 10% din acțiunile Băncii Transilvania, valoarea deținerii fiind de aproape 1 miliard de lei

În contextul unui impuls de creștere pentru contațiile internaționale ale petrolului în așteptarea unui acord între Rusia și Arabia Saudită pentru reducerea producției, titlurile OMV Petrom (SNP) avansau cu 0,93%, până la prețul de 0,3240 lei/acțiune, pe trasferuri de 1,83 miloane lei. Pe al 3-lea rulaj al primelor 2 ore de tranzacționare, de 1,63 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,75%, până la prețul de 1,1650 lei/acțiune.

Prezența inedită din topul tranzacțiilor din acest început de aprilie, acțiunea Erste Group AG (EBS), listată secundar la BVB, a adunat și la debutul sesiunii de azi schimburi însumând 1,57 milioane lei. Cotația câștiga 1,91% în acord cu mișcarea de pe piața principală dn Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
petrol