Bursa pierde jumătate de procent

Bursa pierde jumătate de procent

Sursa foto: Thatsaphon Saengnarongrat | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 iul 2024

În contextul unor corecții externe, indicii de la BVB bat și ei în retragere. Mișcare fără semnificație tehnică.

Disfuncționalități informatice în sisteme Windows au afectat o serie de companii străine, în mod particular fiind afectați operatorii aerieni care au ținut peste 1.000 de avioane la sol. Dacă acțiunile companiei care furnizează sistemul, cele ale Microsoft, au alunecat doar marginal sub referință de joi, în schimb titlurile companiei de securitate cibernetică CrowdStrike Holdings (CRWD), indicată ca vinovată în incident, suferă un recul de aproape 9%.

Urmărește-ne și pe Google News

Bursele lumii au fost, în ansamblu, pe „roșu”, mișcarea contaminând și BVB, unde investitorii au găsit un pretext de marcare de profituri după 4 sesiuni consecutive de aprecieri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor

La București a fost negativ pe linie: -0,48% pentru indicele compozit BET-XT, -0,58% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 60.983,24 de puncte, -0,14% pentru indicele energetic BET-NG și -0,47% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 18.662,07 de puncte, păstrează intactă secvența specifică trendului ascendent, conform teoriei lui Dow, cu maxime și minime din ce în ce mai ridicate.

Bursa pierde jumătate de procent

Ca la carte pentru un trend de creștere, sesiunea de corecții are lichiditate mai redusă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 44,45 milioane lei (8,94 milioane euro), sub media perioadei, și asigurat în proporție de 44,14% de transferurile în valoare de 19,62 milioane lei, realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au coborât cu 1,54%, până la prețul de 28,80 lei/acțiune.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 0,46%, până la prețul de 22,00 lei/acțiune, pe o activitate de 1,85 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,40%, până la prețul de 0,3984 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,21 milioane lei.

TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei CITEȘTE ȘI TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei

Interes a mai existat și pentru titluri ale producătorilor de energie: +0,19%, până la prețul de 0,7840 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat schimburi de 5,98 milioane lei, și -0,47%, până la prețul de 127,80 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), care au adunat volume echivalente cu 3,48 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 simboluri, cu închideri diferite: -2,31%, până la prețul de 0,8450 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE) și staționare la prețul de 25,00 lei/acțiune pentru titlurile Transport Trade Services (TTS).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica