Familia olandeză de Boer vinde 6% din acțiunile DN Agrar într-o tranzacție de aproape 3 milioane euro

Familia olandeză de Boer vinde 6% din acțiunile DN Agrar într-o tranzacție de aproape 3 milioane euro

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 iul 2024

Acționarul majoritar de la DN Agrar își reduce participația la 68% din acțiuni, conform calculelor Profit.ro, în urma unui plasament privat care certifică valoarea societății cu puțin sub reperul de 50 milioane euro.

Societatea Advies BV, înregistrată în Olanda, prin care famlia de Boer (tată și fiu) deține pachetul de control, a închis un plasament privat în care a vândut 9,70 milioane acțiuni, echivalent cu 6,09% din totalul titlurilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Efectuată la prețul de 1,5000 lei/acțiune, cu 6,25% sub ultima cotație de închidere de pe piața AeRO a Bursei de Valori București, operațiunea a avut o valoare de 14,55 milioane lei (2,92 milioane euro). Pachetul vândut reprezintă 80,83% din cel de maximum de 12,00 milioane titluri care a făcut obiectul plasamentului privat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
 „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare CITEȘTE ȘI „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare

În urma tranzacției, familia olandeză de Boer și-a redus participația la 67,99% din titlurile DN Agrar, conform unor calcule Profit.ro, de la 74,09% cât reprezenta deținerea anterioară a Advies.

Tranzacția a fost realizată cu scopul de a sprijini creșterea lichidității acțiunilor DN Agrar, în legătură directă cu strategia pe termen lung a companiei asumată la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania deține ferme de vaci în centrul Transilvaniei și s-a listat în anul 2021.

Prețul de 1,5000 lei/acțiune al plasamentului privat care a fost adresat unui număr de 142 de investitori certifică pentru DN Agrar o capitalizare de piață de 238,64 milioane lei (47,98 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar
bursa
bvb
aero
tradeville