Acționari deținând 0,6% din titlurile Transilvania Constructii au ieșit din acționariat în baza dreptului de retragere. Câștig de 100% în 6 luni

Acționari deținând 0,6% din titlurile Transilvania Constructii au ieșit din acționariat în baza dreptului de retragere. Câștig de 100% în 6 luni
scris 12 aug 2019

Transilvania Construcții a achiziționat acțiuni proprii reprezentând 0,62% din capitalul social, în baza cererilor de retragere din societate formulate de acționari după schimbarea obiectului principal de activitate în domeniul închirierilor imobiliare din cel de construcții.

Transilvania Construcții (COTR) anunță că acționari concentrând 0,62% din titlurile societății le-au înstrăinat în cadrul operațiunii la care au dreptul de retragere în baza Legii 31/1990 a societăților comerciale și care instituie această posibilitate în cazul schimbării obiectului principal de activitate. Transilvania Construcții a hotărât ca obiectul principal al firmei să devină „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate”, după ce anterior acesta era „Lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale”.

Urmărește-ne și pe Google News

Profit.ro semnala din februarie deschiderea acestei posibilități, însă o decizie a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) care a impus o desfășurare a AGA, a amânat pașii procedurali. Acționarii și-au putut face retragerea la un preț de 112,70 lei/acțiune, rezultat dintr-o evaluare realizată ]n acest scop de societatea Veridio, la un nivel cu 97,72% peste prețul de  57,00 lei/acțiune existent în piață acum jumătate de an, la primul anunț în acest sens al companiei. Prețul tranzacției situează valoarea de piață a Transilvania Construcții la 90,13 milioane lei (19,05 milioane lei) și suma plătită acționarilor care și-au solicitat retragerea la aprioape 560.000 de lei.

EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă

În toamna anului 2015, un investitor atent, care și-a exercitat dreptul de retragere din societatea Farmaceutica Remedia Deva (RMAH), care, de asemenea, își schimbase obiectul principal de activitate, a obținut un preț cu 67% peste cel de piață din acel moment.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 93,52% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu), face mutarea în contextul în care, de facto, cea mai mare parte a veniturilor o obține din activitatea de închirieri. Este ceva ce emitentul a comunicat încă de la raportarea semestrială: „Activitatea principală a societății o constituie activitatea de închiriere spații logistice și industriale, concretizată în gestionarea Parcului Logistic Transilvania, precum și a parcului logistic TRC Park Cluj, situat în TETAROM III Jucu. Aceasta activitate înregistrează o tendință crescătoare, concretizată prin creșterea suprafeței spațiilor închiriabile. Această tendință pozitivă se regăsește și în venituri, care au crescut constant în primul semestru al anului 2018.”

Nu mai puțin de 97% din cifra de afaceri Transilvania Construcții o obține din închirieri și încă ar urma să se miște în aceeașui direcție. În luna octombrie a anului trecut octombrie, firma a anunțat că intenționează să dezvolte un parc logistic lângă Bacău, pe o suprafață de aproximativ 8 hectare. „Acest proiect face parte din strategia pe termen lung a societății, de a deveni un jucător important pe piața națională a parcurilor logistice”, menționa compania în notificarea către investitorii de pe bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa
dividende
farmaceutica remedia