Noi finanțări de 500 milioane euro pentru startup-uri europene, printr-un fond de investiții lansat de Creadum

Noi finanțări de 500 milioane euro pentru startup-uri europene, printr-un fond de investiții lansat de Creadum
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Startup-urile europene de tehnologie, aflate în stadiu timpuriu de dezvoltare, vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții de 500 de milioane de euro, lansat oficial de firma suedeză de venture capital Creandum, care a mai investit în companii ca Spotify, Bolt, Klarna.

Noul fond early-stage Creandum VII va acorda startup-urilor europene runde de investiții seed și de serie A, în schimbul unor pachete minoritare de acțiuni. La acest nivel finanțările pot pleca de la 1-2 milioane de euro și pot ajunge în jur de 15 milioane de euro, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Băncile au tăiat dobânzile la credite și depozite, în așteptarea unei mișcări de la BNR care n-a mai venit CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile au tăiat dobânzile la credite și depozite, în așteptarea unei mișcări de la BNR care n-a mai venit
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ca domenii de interes, Creadum a menționat inteligența artificială și platformele software ca serviciu (SaaS), fără a se limita la acestea. Firma de investiții spune că are o „abordare generalistă pentru a crea parteneriate cu cei mai buni antreprenori care construiesc următoarele companii globale ce definesc categoriile lor”.

Deși se adresează startup-urilor europene, noul fond Creandum VII și-a atras jumătate din capital de la investitori din SUA, inclusiv universități americane. Alte categorii de investitori sunt fondurile de pensii și fundațiile caritabile.

Creandum are birouri la Stockholm, Berlin, Londra și San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
creadum
bani