Marea Britanie a creat un vehicul de investiții de 1 miliard de lire sterline pentru a susține companiile de tehnologie financiară

Marea Britanie a creat un vehicul de investiții de 1 miliard de lire sterline pentru a susține companiile de tehnologie financiară
scris 17 aug 2023

Regatul Unit a creat un vehicul de investiții de 1 miliard de lire sterline pentru a susține companiile de tehnologie financiară aflate în stadiul de creștere până când acestea pot deveni publice, listate la bursă, în încercarea de a consolida imaginea globală a Marii Britanii ca centru de investiții fintech, transmite CNBC.

Susținut de companii precum Mastercard, Barclays și London Stock Exchange Group , Fintech Growth Fund își propune să investească între 10 și 100 de milioane de lire sterline în companii fintech, de la bănci axate pe consumatori și grupuri de tehnologie de plăți până la infrastructură financiară și tehnologie de reglementare.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau CITEȘTE ȘI VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau

Fondul, care este consiliat de banca de investiții din Marea Britanie Peel Hunt, urmărește să sprijine companiile în etapa de creștere a ciclului lor de finanțare, scrie News.ro.

Asociația a fost creată ca răspuns la o analiză comandată de guvern din 2021, condusă de fostul vicepreședinte Worldpay, Ron Kalifa, și a examinat dacă mediul de listări din Regatul Unit este neatractiv pentru firmele de tehnologie.

”Este cu siguranță un început”, a declarat Gautam Pillai, un analist de acțiuni la Peel Hunt, care acoperă fintech, într-un interviu acordat miercuri pentru CNBC.

Acesta marchează un angajament rar față de un fond specializat axat pe fintech, susținut de jucători din mega-industrie.

Deși există fonduri axate pe fintech, cum ar fi Augmentum Fintech și Anthemis Group, Regatul Unit nu a văzut încă un fond orientat spre fintech, care a apărut dintr-o strategie condusă de guvern.

Marea Britanie s-a confruntat cu unele critici din industrie, conform cărora creează bariere pentru antreprenorii fintech și îi obligă să ia în considerare listările în străinătate, în special după ieșirea țării din Uniunea Europeană, care a aruncat o oarecare umbră asupra statutului Regatului Unit ca centru financiar global.

Bursa de Valori din Londra s-a angajat la o serie de reforme pentru a încuraja firmele fintech să să listeze în Regatul Unit mai degrabă decât în SUA, un pas deosebit de presant, ca urmare a deciziei firmei britanice de proiectare de cipuri Arm de a renunța la listarea la Londra, în favoarea bursei din New York.

”Este vorba de găsirea următorului Stripe, următorului Worldpay, următorului Adyen”, a spus Pillai.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
investitii