Cele mai mari bănci din lume vor cere traderilor să lucreze în noaptea de după referendumul privind Brexit

Cele mai mari bănci din lume vor cere traderilor să lucreze în noaptea de după referendumul privind Brexit
scris 15 iun 2016

Cele mai mari bănci din lume, între care Citi și Goldman Sachs, vor cere celor mai experimentați traderi să lucreze în noaptea de după referendumul din Marea Britanie referitor la apartenența țării la Uniunea Europeană, pentru a fi pregătiți pentru unele dintre cele mai volatile 24 de ore pe piețele financiare din ultimul sfert de secol, relatează Reuters.

Un vot pentru ieșirea din UE, pe 23 iunie, ar speria investitorii prin subminarea eforturilor de integrare europeană de după cel de-al doilea Război Mondial și prin punerea sub semnul întrebării a viitorului Marii Britanii și a economiei sale de 2.900 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Citi, Deutsche Bank, JPMorgan, Goldman Sachs, HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland și Lloyds se află între băncile care plănuiesc să cheme la serviciu, la Londra, traderii și alți angajați cu experiență, în condițiile în care primele rezultate vor veni după închiderea urnelor, la ora 21.00 GMT, au declarat surse apropiate situației.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a spus angajaților, în timpul unei vizite în Marea Britanie din această lună, că dacă votul va fi pentru ieșirea din UE banca va trebui să aibă echipe de oameni pregătiți să analizeze impactul.

”Nu vom ști ce înseamnă: există o gamă largă de urmări”, a spus Dimon, susținător al apartenenței Marii Britanii la UE care a avertizat că JPMorgan ar putea desființa locuri de muncă în această țară în cazul Brexit.

Goldman Sachs ar fi dat cadouri unor oficiali libieni, în schimbul unor investiții riscante CITEȘTE ȘI Goldman Sachs ar fi dat cadouri unor oficiali libieni, în schimbul unor investiții riscante

Votul pro-Brexit ar putea declanșa turbulențe pe piețele valutară, de acțiuni și de obligațiuni, punând la încercare infrastructura burselor occidentale.

Președintele Rezervei Federale (Fed) americane, Janet Yellen, a avertizat că Brexit-ul poate zdruncina piețele financiare și să determine instituția să amâne viitoarea majorare a dobânzilor.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a spus că lira sterlină s-ar deprecia, posibil puternic, în cazul Brexit, iar unele bănci mari au prognozat că moneda britanică ar putea ajunge la paritate cu euro și la un minim de 1,2 dolari pe unitate, în zilele de după referendum.

Și angajații Băncii Angliei vor lucra peste noapte. Reprezentanții Ministerului de Finanțe nu au comentat care va fi programul instituției.

Reprezentanții campaniei oficiale de ieșire a Marii Britanii din UE, Vote Leave, au spus că nu există dovezi că acest fapt va duce la deprecierea lirei pe termen lung. Liderul partidului UKIP, Nigel Farage, a afirmat că deprecierea lirei ar favoriza exporturile Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
brexit
citi