Finanțele Deutsche Bank provoacă îngrijorare în rândul analiștilor și politicienilor, dar cancelarul Angela Merkel a exclus orice fel de asistență din partea statului pentru cea mai mare bancă din Germania, în anul care precede alegerile generale din septembrie 2017, potrivit unor surse citate de revista Focus, relatează Bloomberg.
Liderul german a refuzat să să implice și în litigiul Deutsche Bank cu Departamentul de Justiție al SUA, care ar putea sancționa banca germană cu până la 14 miliarde de dolari din cauza operațiunilor cu instrumente financiare garantate prin ipoteci, scrie News.ro.
Deutsche Bank a pierdut peste 2 miliarde de euro din capitalizare de la publicarea informațiilor. Vineri, acțiunile băncii s-au depreciat cu 2,3%, până la 11,36 euro/unitate, cotație care evaluează instituția de credit la 15,74 miliarde de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un purtător de cuvânt al Guvernului a refuzat să comenteze informațiile publicate de revistă, ca și purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank.
Situația financiară a Deutsche Bank a fost discutată în această săptămână la o ședință cu ușile închise a parlamentarilor social democrați, la care a fost abordat și subiectul reglementărilor financiare internaționale Basel, au arătat două persoane apropiate situației.
Guvernul Germaniei așteaptă un ”rezultat corect” al investigației din SUA, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Berlin, la jumătatea lunii septembrie.
Deutsche Bank nu este dispusă să plătească suma maximă cerută de autoritățile americane, investitorii fiind îngrijorați de niveul capitalului instituției financiare.
Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, a încercat să îmbunătățească profitabilitatea prin vânzarea activelor riscante și reducerea locurilor de muncă, dar litigiile amplifică temerile că banca va fi nevoită să facă o majorare de capital.