Investitori mari au plasat bani în obligațiunile în valoare de 285 milioane euro lansate de Banca Transilvania

Investitori mari au plasat bani în obligațiunile în valoare de 285 milioane euro lansate de Banca Transilvania
scris 11 iul 2018

Divizia IFC a Băncii Mondiale, cu o investiție de 120 milioane euro, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un plasament de 100 milioane euro, sunt cei mai mari cumpărători ai emisiunii de obligațiuni cu scadența la 10 ani listată la bursă săptămâna trecută de Banca Transilvania.

Instituții financiare internaționale sunt cele care susțin Banca Transilvania (TLV) pentru îmbunătățirea structurii de pasive pe termen lung. Acestea sunt cele care au realizat plasamentele în emisiunea de obligațiuni denominată în moneda unică europeană și care are o valoare de 285 milioane euro a instituției de credit cu a doua cotă de piață în sistemul bancar românesc.

Urmărește-ne și pe Google News

Cel mai mare plasament, de 120 milioane euro, a fost realizat de divizia IFC a Băncii Mondiale, aceasta fiind secondată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cărei investiții se ridică la 100 milioane euro. European Fund For Southeast Europe (EFSE) a cumpărat obligațiuni în valoare de 45 milioane euro. Câte 10 milioane de euro au plasat în titlurile obligatare scadente în anul 2028 Black Sea Trade and Development Bank și International Investment Bank (IIB), cu sediul la Moscova, ultima entitate având ea însăși o emisiune de obligațiuni denominată în moneda unică, în valoare de 60 milioane euro, listată la Bursa de Valori București.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Isărescu: ROBOR pe termen scurt n-are cum să treacă de 3,5%, decât dacă e o disfuncționalitate în piață sau un trezorier e gură-cască CITEȘTE ȘI Isărescu: ROBOR pe termen scurt n-are cum să treacă de 3,5%, decât dacă e o disfuncționalitate în piață sau un trezorier e gură-cască

Atragerea resurselor în euro pe o scadență de 10 ani, la un cost Euribor la 6 luni + 3,75%, creează băncii posibilitatea de acordare de credite corporative pe termen lung cu dobânzi fixe și variabile, la costuri atractive pentru jucătorii din economie, spune Omer Tetik, CEO al instituției de credit emitente. Astfel, Banca Transilvania va fi în măsură să susțină investiții pe perioade de 5-7 ani ale companiilor românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
berd
ifc
banca mondiala
international investment bank
omer tetik