FOTO Președintele CA al Grupului Intesa Sanpaolo a venit în România, pentru achiziția First Bank: Suntem aici pentru a rămâne!

FOTO Președintele CA al Grupului Intesa Sanpaolo a venit în România, pentru achiziția First Bank: Suntem aici pentru a rămâne!
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Gian Maria Gros-Pietro, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului Intesa Sanpaolo, și Paola Papanicolaou, Șef Divizia Bănci Subsidiare Internaționale a grupului, însoțiți de membri ai managementului grupului, au venit în România.

Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare europene, deja prezent în țară prin Intesa Sanpaolo Bank România, și-a consolidat recent poziția competitivă pe piața locală prin achiziția First Bank de la fondul de investiții privat J.C. Flowers & Co. cu sediul în SUA. Cele două bănci fac acum parte din Divizia Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo, un jucător-cheie în regiunea Europei Centrale și de Est, care oferă servicii clienților de retail, corporate și IMM-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful JPMorgan avertizează că inflația și ratele dobânzilor ar putea rămâne ridicate CITEȘTE ȘI Șeful JPMorgan avertizează că inflația și ratele dobânzilor ar putea rămâne ridicate
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe parcursul celor două zile, delegația Intesa Sanpaolo a vizitat sediul central al First Bank.

 "Intesa Sanpaolo are un palmares deosebit în ceea ce privește fuziunile, iar achiziția First Bank va marca o nouă etapă în ceea ce privește prezența grupului pe o piață europeană importantă precum România.

Unirea forțelor celor două bănci este încă o dovadă că suntem aici pentru a rămâne și pentru a contribui la dezvoltarea economică a țării, stimulând investițiile și oferind sprijin companiilor, care vor beneficia de servicii care facilitează expansiunea internațională și consultanță specializată pentru tranzițiile ESG", spune Gian Maria Gros-Pietro.

FOTO Președintele CA al Grupului Intesa Sanpaolo a venit în România, pentru achiziția First Bank: Suntem aici pentru a rămâne!

 

UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți CITEȘTE ȘI UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți

Intesa, cea mai mare bancă din Italia, caută de mai mult timp achiziții în țările europene în care este deja prezentă. Recent a fost relatat că Intesa Sanpaolo SpA ar putea lua în considerare achiziții de mai mică amploare în regiunile europene unde operează și în țări situate în jurul Mării Mediterane, pentru a-și consolida unele dintre activitățile sale de bază. Grupul Intesa are filiale în 12 țări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

First Bank este fosta bancă elenă Piraeus Bank, preluată de americani în 2018. Grecii s-au angajat atunci în fața Comisiei Europene să vândă afacerile din afara peninsulei, după ce europenii au împrumutat statul elen cu fondurile necesare salvării sistemului bancar.

Bitcoin explodează - șansele la Casa Albă ale lui Trump, care s-a prezentat drept un campion al criptomonedei, au crescut după tentativa de asasinat CITEȘTE ȘI Bitcoin explodează - șansele la Casa Albă ale lui Trump, care s-a prezentat drept un campion al criptomonedei, au crescut după tentativa de asasinat

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 de miliarde de euro în credite și 1.300 milioane de euro în active financiare ale clienților la sfârșitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia.

În urma achiziției First Bank din mai 2024, divizia deservește în prezent aproximativ 143 000 de clienți din România, având peste 1 500 de angajați și deținând active totale de peste 3,2 miliarde EUR.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
gian maria gros-pietro