Banca Angliei menține dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani, dar vine cu un mesaj

Banca Angliei menține dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani, dar vine cu un mesaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Banca Angliei (BoE) a decis să mențină dobânda de politică monetară la 5,25%, cel mai ridicat nivel începând din 2008, înaintea alegerilor din 4 iulie, dar a indicat că o reducere ar putea avea loc în curând, în condițiile scăderii inflației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară de la BoE au votat 7 la 2 pentru menținerea costurilor de împrumut, în linie cu previziunile analiștilor, arată Agerpres.

Este pregătită prima grevă din istorie la bursa din Milano CITEȘTE ȘI Este pregătită prima grevă din istorie la bursa din Milano

"Cele mai recente date care arată că inflația a revenit la ținta de 2% sunt vești bune dar este prea curând să reducem dobânzile. Trebuie să ne asigurăm că inflația rămâne scăzută și de aceea am decis să menținem dobânda de politică monetară la 5,25%", a declarat guvernatorul BoE, Andrew Bailey, în comunicatul dat publicității după ședința de politică monetară.

Decizi BoE vine în condițiile în care piețele financiare nu se așteaptă ca oficialii Rezervei Federale a SUA (Fed) să reducă curând dobânzile. Luna aceasta, Banca Centrală Europeană a redus costul creditului, pentru prima dată în ultimii cinci ani, recunoscând progresele înregistrate în lupta cu inflația ridicată dar a semnalat totuși că războiul nu s-a încheiat încă în condițiile în care inflația este prognozată să rămână mult prea mare până în 2025.

Raiffeisen Bank lansează MoonShotX, proiect de regionalizare a afacerilor Mid-Corporate din România CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank lansează MoonShotX, proiect de regionalizare a afacerilor Mid-Corporate din România

"Încă ne așteptăm ca Banca Angliei să reducă dobânzile în august dar nu este o certitudine, urmează să fie publicate date economice cheie în următoarea lună", a apreciat Alpesh Paleja, economist la Confederația industriei britanice.

Banca Angliei se așteaptă ca în semestrul doi din 2024 rata inflației să se situeze la aproximativ 2,5%, în condițiile în care efectul scăderii prețurilor la energiei se va atenua.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda