UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire de pe piața asigurărilor de călătorie din România

UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire de pe piața asigurărilor de călătorie din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire din piața asigurărilor de călătorie din România în anul 2023, acordând o indemnizație de despăgubire în valoare de 45.000 de euro pentru acoperirea cheltuielilor medicale în străinătate. 

Despăgubirea record de 45.000 de euro (peste 220.000 lei) a fost acordată pentru un asigurat care deținea o poliță de asigurare de călătorie de la UNIQA. În timpul unei vizite în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, acesta a avut nevoie urgentă de asistență medicală și a beneficiat de consult de urgență, analize complete, medicație și o tomografie computerizată (CT).

Urmărește-ne și pe Google News

Datorită poliței achiziționate înainte de a pleca din țară, asiguratul a beneficiat de o reducere a cheltuielilor medicale, iar costurile au fost acoperite de către UNIQA Asigurări, prin intermediul partenerului său de servicii de asistență, prin decontare directă către unitatea medicală, fără ca asiguratul să fie implicat din punct de vedere financiar.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO România pregătește de lansare prima locomotivă electrică modernizată cu fonduri prin PNRR. Alte 54 de locomotive sunt în așteptare CITEȘTE ȘI FOTO România pregătește de lansare prima locomotivă electrică modernizată cu fonduri prin PNRR. Alte 54 de locomotive sunt în așteptare

”Deși intervenția medicală nu a fost complicată, costurile serviciilor medicale în Statele Unite, în special cele de urgență, sunt foarte ridicate, justificând astfel valoarea despăgubirii”, a declarat Răzvan Neagu, Director Direcția Customer Care, UNIQA.

În total, în 2023, UNIQA a înregistrat peste 1.300 de dosare de daună în baza asigurărilor de călătorie, iar principalele riscuri despăgubite au fost legate de îmbolnăvire, accidente și anularea călătoriilor.

DOCUMENT Guvernul a terminat recalcularea a 4,6 milioane de pensii. Peste 82% din pensionari vor primi pensii majorate de la 1 septembrie. Creșterile stabilite CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a terminat recalcularea a 4,6 milioane de pensii. Peste 82% din pensionari vor primi pensii majorate de la 1 septembrie. Creșterile stabilite

În 2024, în intervalul ianuarie – iulie, UNIQA a înregistrat 564 de dosare de daună pe segmentul de asigurări de călătorie. Cele mai mari trei daune plătite în primele șapte luni al anului au fost în valoare de 189.710 lei (38.100 euro), 93.219 lei (18.750 euro) și respectiv 48.873 lei (9.800 euro).

UNIQA este al doilea grup de asigurări ca mărime din Austria, cu o cota de piață de aproximativ 21%. În regiunea de dezvoltare ECE, UNIQA este prezenta pe 15 piețe: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Rusia, Șerbia, Slovacia și Ucraina. În plus, companiile de asigurări din Elveția și Liechtenstein fac, de asemenea, parte din UNIQA Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa asigurări
cheltuieli medicale