Euroins România, unul dintre primii trei asigurători locali, a consemnat în primele nouă luni ale anului un nivel al veniturilor din emiterea de polițe de 474 milioane de leva, în urcare cu 18% față de septembrie 2020, potrivit datelor grupului bulgar Eurohold analizate de Profit.ro. Raportat la cursul mediu al monedei naționale a Bulgariei din perioada analizată, subscrierile asigurătorului român au atins 1,19 miliarde de lei, de la 991,9 milioane de lei în urmă cu un an.
Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare, produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.
Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI
În primele șase luni ale anului, Euroins România a consemnat o creșterea primelor subscrise de 7%.
Datele companiei arată că polițele RCA reprezintă 96% din subscrierile Euroins România, cifra fiind neschimbată față de T2 2021.
"Pe 17 septembrie 2021, City Insurance a încetat emiterea polițelor. În urma retragerii autorizației de funcționare a City Insurance, piața a început imediat să modifice semnificativ tarifele în cazul polițelor RCA. Începând cu 24 septembrie 2021, Euroins România a implementat noi tarife care au fost cu aproximativ 25% mai mari decât cele anterioare. Se așteaptă o nouă creștere de 10-15% față de tarifele actuale și această intenție a fost deja notificată Autorității de reglementare. Începând cu 1 octombrie 2021, compania a implementat un nou sistem de comisioane pentru brokeri. Se anticipează scăderea medie a comisionului brokerilor cu 4%", se arată într-un raport trimestrial al Eurohold Bulgaria.
Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale.
Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%. Capitalul social se ridică la 532,82 milioane de lei, la finele anului 2020.
Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.
Pierderea asigurătorului a urcat de la 43,6 milioane de lei la finele anului 2019, la 223,16 milioane de lei la finele anului trecut.