S-au dublat despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de inundații

S-au dublat despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de inundații
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

S-au dublat despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de inundații. Astfel, anul trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au plătit despăgubiri de peste 5,7 milioane de lei doar pentru acoperirea pagubelor provocate locuințelor de inundațiile cauzate de ploi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Anul trecut, companiile de asigurări Membre UNSAR au plătit despăgubiri de peste 5,7 milioane de lei doar pentru acoperirea pagubelor provocate locuințelor de inundațiile cauzate de ploi, cu 93% mai mult față de 2022”, anunță UNSAR.

FOTO Primele imagini cu Coradia Stream, trenuri noi care vor pleca de la Gara de Nord. Sunt moderne și arătoase, dar cam zgârcite cu spațiul la clasa a II-a CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Coradia Stream, trenuri noi care vor pleca de la Gara de Nord. Sunt moderne și arătoase, dar cam zgârcite cu spațiul la clasa a II-a

Pagubele produse de inundații locuințelor și bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuință. Acest tip de poliță poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD și poate oferi un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, scrie News.ro.

Astfel, pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

“Atât atenționările meteo din ultimele zile, cât și inundațiile care au avut loc în mai multe zone ale țării ne reamintesc de faptul că asigurarea facultativă a locuințelor este plasa de siguranță de care avem nevoie pentru a fi #sigurACASĂ”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR.

Totodată, numărul dosarelor de daună avizate (în baza cărora au fost acordate despăgubiri în aceste cazuri) a înregistrat și acesta o creștere de 74% față de 2022. Despăgubirea medie plătită pentru un dosar de daună a avut o valoare de aproape 6.200 lei.

“Având în vedere dinamica despăgubirilor acordate proprietarilor locuințelor afectate de inundații, încheierea unei asigurări facultative de locuință ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi”, a completat Alina Brăbulescu, specialist Asigurări Bunuri și Proprietăți în cadrul UNSAR.

De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor sau avariile panourilor fotovoltaice.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
inundații
unsar