Despăgubirile pentru acoperirea prejudiciilor provocate de furtuni locuințelor în 2023, de două ori mai mari față de anul precedent

Despăgubirile pentru acoperirea prejudiciilor provocate de furtuni locuințelor în 2023, de două ori mai mari față de anul precedent
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de două ori mai mari față de 2022 pentru acoperirea prejudiciilor provocate de furtuni locuințelor, suma totală depășind 25,5 milioane lei, anunță Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Jucători relevanți vor discuta principalele probleme din domeniul pieței locuințelor la Conferința Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediția a IV-a - DETALII AICI

”Companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de 2 ori mai mari față de 2022 pentru acoperirea prejudiciilor provocate de furtuni locuințelor. Suma totală a depășit 25,5 milioane lei. Aceste despăgubiri au fost acordate proprietarilor locuințelor asigurate pentru un număr de 4.614 dosare de daună, în creștere și acesta cu peste 30% față de 2022 și cu 61% față de 2021”, anunță UNSAR.

Șeful vânzărilor Asirom se retrage. Recent, președintele Directoratului a plecat și el, mergând la Eazy Asigurări CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Asirom se retrage. Recent, președintele Directoratului a plecat și el, mergând la Eazy Asigurări

Raportat la ultimii 10 ani (2014-2023), valoarea totală a despăgubirilor achitate în baza asigurărilor facultative de locuințe pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni a ajuns la 102 milioane lei, fiind acoperite prejudicii rezultate din peste 30.340 de daune avizate în baza acestor tipuri de polițe, scrie News.ro.

“Schimbările bruște ale vremii ne afectează pe toți. Trăim vremuri în care locuințele noastre sunt din ce în ce mai expuse unor fenomene naturale extreme, iar severitatea acestora și pagubele produse cresc într-un mod alarmant. Important este să ne informăm de la specialiști și să ne protejăm locuința printr-o poliță de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR.

În fiecare zi calendaristică a anului trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat, în medie, 13 dosare de daună, cu o valoare de peste 70.000 lei, doar pentru daune provocate de furtuni locuințelor asigurate, conform analizei efectuate la nivelul asociației.

“Din fericire, există soluții în baza cărora putem primi sprijinul financiar necesar pentru a traversa asemenea perioade mult mai ușor. Trebuie doar să ne informăm și să ne luăm măsuri de protecție, una dintre acestea fiind și aceea de a ne asigura locuința – pentru a fi #sigurACASĂ”, a completat Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăți în cadrul UNSAR.

Pagubele produse de furtuni locuințelor și bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuință. Acest tip de poliță poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD și poate oferi un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute.

Astfel, printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor, avariile panourilor fotovoltaice sau chiar se pot oferi soluții în cazul unor urgențe – prin intervenția unor specialiști atunci când situația o impune (avarii instalații de apă / gaze / încălzire, pene de curent, avarii ale acoperișului, sistemelor/elementelor de acces în locuință etc.).

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.  Asigurătorii Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

viewscnt
Afla mai multe despre
furtuna
despagubiri
unsar