Cinci candidați la audierile pentru două locuri în Consiliul ASF. Ciprian Nicolae și Elena Stănică – avize favorabile; Cristian Roșu s-a retras

Cinci candidați la audierile pentru două locuri în Consiliul ASF. Ciprian Nicolae și Elena Stănică – avize favorabile; Cristian Roșu s-a retras
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:57

Comisiile parlamentare de buget și economică a audiat candidații pentru două locuri vacante în Consiuliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe listă au fost înscriși cinci candidați: Cristian Roșu, fost vicepreședinte ASF pe asigurări, Andrei Rizoiu (din partea AUR, care nu a reușit să întrunească numărul de voturi la numirea Consiliului ASF, lăsând cel de-al nouălea loc liber), Victor Ilie (deputat USR), Ciprian Nicolae (din partea AUR) și Elena Stănică, arată financialintelligence.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Lichidatorul falimentarei City Insurance reduce prețul acțiunilor PAID Romania și le scoate din nou la vânzare CITEȘTE ȘI Lichidatorul falimentarei City Insurance reduce prețul acțiunilor PAID Romania și le scoate din nou la vânzare
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Al doilea loc vacant din Consiliul ASF este cel al Aurei Socol care va candida pentru Consiliul de Administrație BNR, pentru care au loc numiri tot astăzi.

Elena Monica Stanică a lucrat în bancă, a activat pe cele 3 piețe supravegheate de ASF, 6 ani a fost pe piața de capital la revizuirea reglementărilor, de 12 ani lucrează pe piața de pensii private.

În prezent, este Șef Serviciu Supraveghere și Analiza Piață Pensii PrivateȘef Serviciu Supraveghere și Analiza Piață Pensii Private AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ.

Cristian Roșu s-a retras. El fusese prezent la lucrările comisiei.

Ciprian Nicolae a primit aviz favorabil. 

El a spus că este într-un moment al carierei când poate aduce valoare Consiliului ASF, întrucât are o experiență vastă la New York, profesând la cele mai mari firme de consultanță.

Întrebat de Claudiu Năsui care este corelația între prețul și dobânda obligațiunilor, el a spus că relația este inversă.

Andrei Rizoiu a primit aviz negativ

Andrei Rizoiu: “Am avut o activitate îndelungată în administrația publică – 22 de ani, de la referent Camera Deputaților până la secretar de stat la SGG.

Mesaj al lui Isărescu legat de criptomonede CITEȘTE ȘI Mesaj al lui Isărescu legat de criptomonede

Am fost în conducerea a diverse instituții, precum Transgaz, Transelectrica, Inspectoratul de Stat în Construcții.

Candidez pentru a aduce plus valoare în echipa ASF. Trebuie făcute câteva lucruri- transparență și încredere publică,  ASF duce lipsă de aceste lucruri, întărirea mecanismelor de supraveghere și sancționare,  digitalizare, creșterea eforturilor de educatie financiară, întărirea independenței și responsabilității, răspunsuri rapide la criză.”

Deputatul USR Claudiu Năsui a spus că înțelegerea sa este că domnul Rizoiu va primi un loc la ASF, în urma negocierilor politice.

La întrebarea tehnică a lui Năsui, Rizoiu a răspuns că, în cazul întrebărilor tehnice,  va întreba stafful tehnic din ASF.

Întrebat ce are în plan pentru dezvoltarea educației financiare, Andrei Rizoiu a spus: “ASF ar putea să facă întâlniri periodice în acest domeniu și să lanseze mai multe proiecte de educație financiară”.

Victor Ilie (USR) a primit aviz negativ

Victor Ilie a declarat ca are experință de peste 18 ani în domeniu: “Obiectivul este de a proteja drepturile cetățenilor investitori pe piața de capital sau în zona asigurări.

Trebuie evitate situații nefericite ca în anii trecuți în care piața de asigurări a fost puternic distorsionată.

ASF a închis ochii la distorsiuni și nereguli”.

FOTO Grecii încep operarea comercială a noului terminal GNL de la Alexandropoulis, care diversifică și sursele de import de gaze ale României, Republicii Moldova și Ucrainei CITEȘTE ȘI FOTO Grecii încep operarea comercială a noului terminal GNL de la Alexandropoulis, care diversifică și sursele de import de gaze ale României, Republicii Moldova și Ucrainei

Plenul Parlamentului se reunește, marți, pentru numirea unor noi membri în Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, în Consiliul Național al Audiovizualului și în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
candidați