Alpha Bank România - profit net de 16 milioane de euro în primul trimestru din 2024

Alpha Bank România - profit net de 16 milioane de euro în primul trimestru din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Alpha Bank Romania anunță un profit net de 16 milioane de euro pentru primul trimestru al anului 2024. Portofoliul net de credite a crescut cu 7% față de T1 2023, la 3,2 miliarde EUR, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, la 3,5 miliarde EUR. În același timp, activele totale ale băncii au ajuns la 4,7 miliarde EUR, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Alpha Bank România consemnează o performanță istorică în primul trimestru din 2024 în ceea ce privește originarea de noi credite ipotecare, cu o creștere de 61% față de perioada similară din 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
BCE: Ar putea fi necesare noi reglementări pentru utilizarea inteligenței artificiale în finanțe CITEȘTE ȘI BCE: Ar putea fi necesare noi reglementări pentru utilizarea inteligenței artificiale în finanțe
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La începutul anului, Alpha Bank România a finalizat transferul afacerii ecosistemului Orange Money România IFN (portofoliul de clienți, activele digitale și portofoliul de carduri de credit), o mișcare care a consolidat și mai mult poziția băncii pe piață.

Anul trecut, UniCredit a anunțat achiziția Alpha Bank România, tranzacție ce va duce grupul italian pe locul 3 după active pe piața românească.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
cont
profit