Indicele Dow a depășit, în premieră, un nou prag

Indicele Dow a depășit, în premieră, un nou prag
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depășit, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condițiile în care marți, miercuri și joi bursele globale au înregistrat creșteri record pe parcursul zilei, după ce datele privind inflația au sporit așteptările privind reduceri ale dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA (Fed), transmite Reuters.

Și indicii Standard and Poor's 500 și Nasdaq Composite înregistrau niveluri record în debutul ședinței bursiere de la New York, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Raiffeisen a fost avertizată că ar putea să nu mai aibă acces la sistemul financiar american din cauza Rusiei CITEȘTE ȘI Raiffeisen a fost avertizată că ar putea să nu mai aibă acces la sistemul financiar american din cauza Rusiei
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile Walmart au urcat cu 6,2% după ce retailerul a revizuit în creștere previziunile pentru anul fiscal 2025 privind vânzările și profitul.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 108,75 puncte sau 0,27%, la 40.016,75 puncte, indicele S&P 500 a înregistrat un avans de 10,91 puncte sau 0,21%, la 5.319,06 puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite a urcat cu 32,16 puncte sau 0,19%, la 16.774,55 puncte.

Oferta Premier Energy cumulează plasamente de 1 miliard de lei din partea investitorilor individuali înaintea ultimei zile de subscriere. Tranșa de retail a bătut pasul pe loc fără discountul de 5% CITEȘTE ȘI Oferta Premier Energy cumulează plasamente de 1 miliard de lei din partea investitorilor individuali înaintea ultimei zile de subscriere. Tranșa de retail a bătut pasul pe loc fără discountul de 5%

"Faptul că Dow a atins 40.000 de puncte înseamnă că, indiferent de temerile privind inflația și încrederea consumatorilor, companiile incluse în indice, care reprezintă o parte cheie a economiei noastre, continuă să aibă o evoluție bună", a apreciat Quincy Krosby, analist la LPL Financial în Charlotte, Carolina de Nord.

Dolarul s-a apreciat cu 0,23% față de un coș de monede, inclusiv yenul, în timp ce euro s-a depreciat cu 0,11% față de dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
sua