Spitalul Ponderas a primit acreditarea Surgical Review Corporation SUA pentru Centrul de Excelență în Chirurgia Herniilor

Spitalul Ponderas a primit acreditarea Surgical Review Corporation SUA pentru Centrul de Excelență în Chirurgia Herniilor
scris 25 oct 2016

Ponderas Academic Hospital, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria, a fost acreditat ca Centru de Excelență în Chirurgia Herniilor, de către Surgical Review Corporation din Statele Unite ale Americii.

Certificarea americană a venit după un proces amplu de auditare, atât a spitalului, cât și a echipei medicale, efectuat de către o echipă de specialiști din SUA, coordonată de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer în cadrul Surgical Review Corporation din North Carolina, USA.

Urmărește-ne și pe Google News

Ponderas Academic Hospital este, astfel, singurul spital de chirurgie avansată din Europa de Est cu trei acreditări internaționale.

Pe lângă Centrul de Excelență în Chirurgia Herniilor (al doilea din Europa și al cincilea din lume cu acreditare americană SRC), Ponderas Academic Hospital deține și singurul Centru de Excelență în Chirurgie Bariatrică si Metabolică din Europa de Est cu dublă acreditare – americană și europeană, dar și acreditările Surgeon of Excellence în Chirurgie Bariatrică si Metabolică și Surgeon of Excellence în Chirurgia Herniilor, acordate prof. dr. Cătălin Copăescu.

Regina Maria a investit 3 milioane de euro în extinderea spitalului Ponderas Academic, pe care l-a cumpărat în primăvară CITEȘTE ȘI Regina Maria a investit 3 milioane de euro în extinderea spitalului Ponderas Academic, pe care l-a cumpărat în primăvară

În contextul în care incidența acestei patologii este foarte ridicată (până la 10% din populația generală și 20% dintre pacienții care au suferit intervenții chirurgicale), existența unui Centru de Excelență dedicat acestei patologii a fost o necesitate. În plus, introducerea tehnicilor laparoscopice pentru soluționarea herniilor a revoluționat tratamentul adresat acestei patologii.

Regina Maria a cumpărat Ponderas de la fondatorii acestuia: medicii Cătălin Copăescu -  84,14%, Alina Ambrozie, Daniela Godoroja și Mihai Vasile Godoroja, care dețin fiecare câte 4,94%, și Ana Maria Pascu 1%.

În cifre, rețeaua de sănătate Regina Maria înseamnă: 31 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 15 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară.

Anul trecut, compania și-a schimbat acționariatul, după ce fondul de investiții Advent și Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, au vândut rețeaua către fondul Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacție din istoria pieței, de 145 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ponderas
acreditare
sua