Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice și la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotărâri aprobate în ședința Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Odată diagnosticați cu o formă de cancer, acești pacienți sunt tratați gratuit în cadrul Programului Național de Oncologie, se arată într-un comunicat al Executivului.

NASA, Mobileye, WPP, Grab, PepsiCo, Indiegogo și multi alții vin la Techsylvania - cel mai important eveniment de business și tehnologie din Europa de Est CITEȘTE ȘI NASA, Mobileye, WPP, Grab, PepsiCo, Indiegogo și multi alții vin la Techsylvania - cel mai important eveniment de business și tehnologie din Europa de Est

Totodată, persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași servicii ca persoanele asigurate în vederea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C și la gravidă virusul HIV.

Hotărârea modifică HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, scrie Agerpres.

"Actul normativ vizează continuarea implementării Planului național de prevenire și combatere a cancerului în România, modificările aduse vizând asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice și la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile paraclinice și la nivelul asistenței medicale spitalicești. Odată diagnosticați cu o formă de cancer, acești pacienți sunt tratați gratuit în cadrul Programului Național de Oncologie", reiese din comunicat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
oncologie
guvern
analize